زورگیری سایبری و تقلب؛ مشکلاتی ورای تصورات ما

به گزارش«وبلاگ نیوز» و به نقل از عصر ایران، پیشرفت فناوری بر دو فعالیت شناخته شده در بین نوجوانان بسیار تاثیرگذار بوده است: زورگیری و تقلب. زورگیری از حیاط بازی به فضای آنلاین منتقل شده و تقلب به قلمرویی ماورای نوشتن اطلاعات روی دست و یا بازو وارد شده است. بنابر مطالعات صورت گرفته اخیر، آمار مشاهده زورگیری های سایبری توسط کودکان و نوجوانان قابل توجه بوده در شرایطی که والدین به طور کامل از این قبیل مسائل آگاه نیستند.

افزون بر این، کودکان و نوجوانان به یافتن شیوه هایی برای تقلب با استفاده از فناوری ادامه می دهند، اگرچه تنها نیمی از والدین کودکانی که به تقلب اقدام می کنند معتقدند آنها چنین فعالیتی انجام می دهند.

زورگیری سایبری

رسانه های اجتماعی تنها به تفریح و بازی های مختلف خلاصه نمی شوند. بنابر بررسی صورت گرفته توسط شرکت امنیتی مک آفی، ۸۹ درصد از تمامی جوانان (۱۰ تا ۲۳ سال) حاضر در این بررسی شاهد رفتارهای ظالمانه در فیس بوک و ۴۰ درصد شاهد این رفتارها در توییتر بوده اند.

کودکان با افزایش سن زورگیری را کنار نمی گذارند. ۱۷ درصد از کودکان در بازه سنی ۱۰ تا ۱۲ سال اعلام کرده اند که شاهد رفتارهای ظالمانه با همکلاسی و یا دوستان خود در فضای مجازی بوده، اما این آمار در میان جوانان ۱۸ تا ۲۳ ساله به ۳۴ درصد افزایش می یابد.

والدین به طور کامل از شرایط موجود و مشکلات آگاه نیستند. تنها ۹ درصد از والدین حاضر در بررسی مک آفی معتقدند کودکانشان شاهد رفتارهای ظالمانه آنلاین بوده اند. این در شرایطی است که تنها ۶ درصد از آنها گمان می کنند فرزندانشان قربانی زورگیری سایبری بوده اند. اما در حقیقت ۱۳ درصد از افراد جوان این مساله را گزارش کرده اند.

فشار از سوی دوستان در اینترنت رو به افزایش است. هفت درصد از افراد جوان اعلام کرده اند که برای انجام زورگیری سایبری از سوی فردی دیگر زیر فشار قرار داشته اند.

تقلب

تقلب مشکلی‌بزرگتر از آن چیزی است که تصور می کنید. بیش از نیمی از تمامی افراد جوان در بازه سنی ۱۳ تا ۲۳ سال این موضوع را پذیرفته اند که در پی یافتن پاسخ یک تست یا مساله در فضای مجازی بوده اند. این در شرایطی است که تنها ۱۷ درصد والدین معتقدند فرزندانشان اقدام به تقلب کرده اند.

تلفن های همراه هوشمند جوانان را تنبل تر و خنگ تر کرده است. در شرایطی که تنها ۱۰ درصد از کودکان ۱۰ تا ۱۲ ساله اعلام کرده اند با استفاده از تلفن همراه اقدام به تقلب کرده اند، این درصد برای جوانان ۱۸ تا ۲۳ سال دو برابر شده است.

اینترنت موضوعاتی را به کودکان آموزش می دهد که شاید والدین تمایلی به آشنایی فرزندشان با آنها نداشته باشند. تنها دو درصد از والدین معتقدند فرزندشان با استفاده از تکنیک هایی که در فضای مجازی فرا گرفته، اقدام به تقلب کرده است. این در شرایطی است که آمار واقعی نشان می دهند از هر ۱۰ نفر، یک نفر این مساله را پذیرفته است.

بیش از یک چهارم از جوانان در بازه سنی ۱۸ تا ۲۳ سال با کمک فناوری اقدام به تقلب کرده، در شرایطی که این آمار برای کودکان ۱۰ تا ۱۲ ساله برابر با ۱۴ درصد بوده است.

در نتیجه، این پرسش مطرح می شود که به عنوان والدین چه اقدام هایی را برای کمک به تغییر چنین رفتارهای نامناسبی می توانیم انجام دهیم؟ از آن جایی که کودکان ما امروزه در دنیای فناوری و فضای مجازی رشد می کنند، ممکن است آگاهی بیشتری در حوزه آنلاین نسبت به والدین داشته باشند.

اما این مساله نباید به معنای تسلیم شدن و عقب نشینی والدین باشد. باید خود را برای آشنایی هرچه بیشتر با پیچیدگی های دنیای آنلاین افراد جوان به چالش کشیده و از چگونگی عملکرد دستگاه هایی که آنها برای حضور در فضای مجازی استفاده می کند، آگاه باشید.

درباره امنیت آنلاین و این که انجام چه رفتارهایی در فضای مجازی مناسب و قابل قبول نیستند با فرزندتان صحبت کنید.

دستورالعمل های روشنی در زمینه میزان زمانی که فرزندتان می تواند در فضای مجازی حضور داشته و محتوایی که به اشتراک می گذارد، تعیین کنید.

شناسایی زورگیری سایبری را به فرزندتان آموزش داده و وی را تشویق کنید تا درباره این موضوع با شما صحبت کند.

به فعالیت هایی که فرزندتان هنگام حضور در درون و بیرون از مدرسه با دستگاه های قابل حمل خود انجام می دهد، توجه داشته باشید. طی این بررسی ممکن است از مدت زمانی که آنها صرف کار با این دستگاه ها می کنند، شگفت زده شوید.
استفاده از ابزارهایی که امنیت فرزندتان در فضای مجازی را حفظ می کنند، مد نظر قرار داده و از قوانین استفاده از اینترنت خانوادگی پشتیبانی کنید. نرم افزارهای کنترل والدین می توانند کودکان را از دسترسی به سایت ها و محتوای نامناسب و غیر مجاز در فضای مجازی باز داشته و والدین را نسبت به فعالیت های آنها آگاه کنند.

انتهای پیام/.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول