قرآنپژوهان ايدههای قرآنی خود را به وبلاگها تزريق كنند
رسانه وبلاگ- مدير كانون گفتمان قرآنی معتقد است، قرآنپژوهان افرادی اهل قلم هستند و از طرفی هدف و انگيزه قوی دارند؛ بنابراين میتوانند ايدههای قرآنی خود را به وبلاگهای قرآنی تزريق كنند.
به گزارش «وبلاگ نیوز» حجتالاسلام و المسلمين “سعيد شمس”، مدير بخش پرسش و پاسخ نمايشگاه قرآن و كانون گفتمان قرآنی در بخش نخست سخنان خود در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، عملكرد وبلاگهای قرآنی را در حال حاضر پاسخگوی نياز كاربران ندانست و گفت: خوراكدهی و دادن منابع به وبلاگنويسان قرآنی در راستای حل اين مشكل حائز اهميت است.
مدير بخش پرسش و پاسخ به شبهات در هفدهمين نمايشگاه بينالمللی قرآن كريم درباره ركود وبلاگنويسی قرآنی كه در حال حاضر فضای وبلاگستان را فرا گرفته است، گفت: متأسفانه مدتی است كه فضای وبلاگنويسی قرآنی دچار ركود شده و بسياری از وبلاگهای قرآنی يك سالی است كه به روز نشده است!
وی در ادامه افزود: البته اين مسئله برای ما و تعدادی از دوستان كه وبلاگنويس هستند نيز رخ داده، ولی اين به اين دليل است كه به فضای جديدی نقل مكان كرديم و وارد تالارهای گفتمان (فرومها) شدهايم؛ چراكه در فرومها بحث و جدال ميان كاربران تنگاتنگ و بسيار زندهتر است.
اين كارشناس قرآنی يادآور شد: ما احساس كرديم كه در اين فضا موفقتر هستيم؛ وبلاگنويسی به قولی كهنهتر شده است، البته میتوان در فضای وبلاگها تنوع ايجاد كرد و حتی با هماهنگی مديران انجمنها مطالب مهم فرومها را در وبلاگ معرفی كرد و به نوعی اين دو را به يكديگر لينك داد، البته در اين روش باز هم وبلاگ در حاشيه قرار میگيرد.
شمس، محدود و خاص شدن مخاطبان فرومها را در مقايسه با وبلاگهای قرآنی از معايب اين تالارها عنوان كرد و افزود: افرادی كه به فرومها مراجعه میكنند اغلب خودشان وبلاگنويس قرآنی هستند، اما به دليل اينكه فضای فرومها زندهتر است رو به آن آوردهاند. اگر تنوع در وبلاگستان ايجاد شود و وبلاگنويسی قرآنی وارد مرحله جديدی از دوران خود شود، میتوان از اين اوضاع بيرون آمد.
مدير بخش پرسش و پاسخ نمايشگاه قرآن و كانون گفتمان قرآنی درباره راهكارهای برونرفت از اين ركود اظهار كرد: سرويس دهندهها بايد امكانات فنی و به روز را در اختيار وبلاگها قرار دهند؛ بسياری از سرويسدهندهها كيفيت را فدای كميت كردهاند تا جايگاه خود (ترافيك رنك) را در موتورهای جستجو بالاتر ببرند. هنوز بسياری از سرويسدهندهها اين نگاه را دارند و به همين دليل است كه سرويسدهندهای مانند وردپرس با امكانات جذاب و متعدد خود موجب كوچ بلاگران از سرويسدهندههای فارسی به آن شده است.
اين كارشناس الهيات و معارف اسلامی اظهار كرد: وردپرس و ويكی پديا بسيار قوی وارد ميدان شدهاند و شبكههای اجتماعی در اينترنت هم در اين زمينه موفق بودهاند. بايد عدهای كارشناس روی امكانات جديد جذابی كه میتوان برای اين موضوع استفاده كرد و در اختيار سرويسدهندهها قرار داد، فكر كنند.
شمس به وجود مركزی برای ساماندهی وبلاگهای قرآنی اشاره كرد و افزود: ما قبلاً تصور میكرديم ارگانهای دولتی بايد به نحوی كمك كنند، اما اگر اين روند به صورت خودجوش و مردمی ادامه يابد، بهتر نتيجه میدهد. چون اين موضوع دولتی شده، رغبت كمتری به آن نشان داده شده است؛ در سال گذشته در همايشی تصميم داشتيم انجمن وبلاگنويسان قرآنی را تأسيس كنيم كه به نتيجه نرسيد.
وی افزود: سال گذشته نيز از طرف مديريت بخش پژوهش به نقل از مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليتهای قرآنی گفته شد كه طی سلسله جلساتی ساز و كارهای اين انجمن را استخراج كرده و آن را راه اندازی كنيم كه موفق نشديم و شايد در اين امر كمبود نيروی انسانی و ارتباط برقرار نكردن با وبلاگكنويسان قرآنی بسيار تأثيرگذار بود، البته متأسفانه تعريف و معيار خاصی هم برای وبلاگهای قرآنی نداشتيم! و همين مسئله ما را وادار كرد كه به اين فكر كنيم كه اساسا وبلاگ قرآنی چيست؟
مدير بخش پرسش و پاسخ نمايشگاه قرآن و كانون گفتمان قرآنی ادامه داد: البته امسال به ما خبر دادند كه انجمن وبلاگنويسی قرآنی راهاندازی میشود. اخيراً قرآنپژوهان بر خلاف ما كه از وبلاگنويسی فاصله میگيريم، به سمت وبلاگنويسی متمايل شدهاند و مقالات خودشان را در وبلاگ شخصی خود ارائه میدهند. اين موضوع جرقهای را در ذهن ما به وجود آورد؛ چون ما نمیتوانيم همه بلاگران قرآنی را جمع كنيم و از سويی فعاليت ما نيز بيشتر صبغه پژوهشی دارد، میتوانيم كاری كنيم تا متولی وبلاگنويسان قرآنپژوه شويم.
وی ادامه داد: مزايای اين اتفاق اين است كه قرآنپژوهان افراد اهل قلم هستند و از طرفی هدف و انگيزه قوی دارند، میتوانند ايدههای قرآنی خود را به وبلاگهای قرآنی تزريق كنند. يكی از مشكلات ما در اين عرصه اين است كه نمیتوانيم بلاگران قرآنی را جمع كنيم و اين نشان از آن است كه بايد يك تشكل قوی و ارتباطی به ميدان بيايد تا بتواند موج جديدی را برای ارتباط دهی وبلاگنويسان قرآنی جمعآوری كند.
انتهای پیام/.
حجتالاسلام و المسلمین “سعید شمس”، مدیر بخش پرسش و پاسخ نمایشگاه قرآن و کانون گفتمان قرآنی سلام علیک
با آرزوی توفیق فراوان برای جنابعالی و دیگر
کارشناسان قرآنی، پیشنهاد می شود یک مرجع وبلاگ در بخش قرآنی فراهم و به کلیه وبلاگنویسان قرآنی
معرفی و توصیه شود قبل از وارد نمودن موضوع در وبلاگ با کارشناس مربوطه مشورت شود این کار موجب می شوداز بسیاری خطاهای سهوی بکاهد.
والسلام من اتبع الهدی موفق باشید