نکات وبلاگی

رسانه وبلاگ12یادداشت: دانستن چند نکته کلیدی برای اداره بهتر وبلاگ تان، مسلما برای تان مفید خواهد بود.

*نکات کليدي براي وبلاگ نويسان سرعت بارگذاري (load) صفحات: از مهمترين نکات در طراحي وب توجه به سرعت بارگذاري (load) صفحات سايت است که علي رغم اين اهميت، کمتر به آن توجه مي شود. با استفاده از تکنيکهاي برنامه نويسي و طراحي وب، سرعت بارگذاري صفحات را تا حد امکان افزايش دهيد. دقت داشته باشيد که اکثر کاربران، تحمل زيادي ندارند.

* پر رنگ کردن کلمات کليدي: در مقالات و متون طولاني قرار گرفته در سايت، کلمات و عبارات کليدي را پر رنگ کنيد. با اين کار به کاربران اجازه مي دهيد بدون مطالعه ي کل مطلب، يک طرح کلي در مورد آن در ذهن خود ترسيم کند.

* استفاده از متدهاي جديد: هميشه سعي کنيد از جديدترين متدهاي طراحي سايت استفاده کنيد. بسياري از روشهاي قديمي ساخت سايت ديگر مناسب نيست. براي مثال استفاده از فريم ها (Frames) ، اکتيوايس ها (ActiveX) ، اپلتهاي جاوا (JAVA Applets) و … اگرچه در بسياري از مواقع جوابگوي نيازهاي برنامه نويسان (طراحان) سايتها است ولي استفاده از آنها ديگر توصيه نمي شود.

* کد نويسي بدون اشتباه‌: در نوشتن کدهاي html از نرم افزارهاي ساخته شده براي اين منظور استفاده کنيد. استفاده از نرم افزارهايي چون Macromedia Dreamweaver باعث کاهش تعداد خطاهاي احتمالي در کدهاي ياد شده مي گردند.

* اعتبار سنجي وبلاگ: پس از کد نويسي و طراحي وبلاگ، معتبر بودن کدهاي نوشته شده را با استفاده از نرم افزارهاي مربوط به آن بررسي کنيد. براي مثال براي اعتبار سنجي کدهاي HTML و CSS به ترتيب از نرم افزارهاي آنلاين HTML-Validator و CSS-Validator استفاده نماييد.

* استفاده کمتر از فايلهاي فلش: انيميشن هاي فلش بسيار جذاب و زيبا هستند ولي زيبايي آنها هميشه نمايان نمي شود. بعضي از کاربران سايت شما ممکن است به علت نصب نبودن flash player امکان مشاهده ي تمامي بخش هاي سايت را نداشته باشند و در اين صورت در اغلب مواقع با يک کليک از سايتتان خارج مي شوند. علاوه بر اين استفاده بيش از حد از اين انيميشنها عمليات شناسايي سايت توسط موتورهاي جستجو را با مشکلاتي روبرو مي کند.

* استفاده کمتر از تصاوير حاوي عبارات کليدي: در سايت خود هيچ وقت از نوشته هايي که به فرمت تصويري (عکس) ذخيره شده اند استفاده نکنيد. موتورهاي جستجو قابليت استخراج اين متون را ندارند.

* اطلاعات منحصر به فرد: از ميان معيارهاي موفقيت يک وب سايت، داشتن مطالب و اطلاعات مفيد از مهمترين اين معيارها به شمار مي رود. داشتن سايتي با اطلاعات منحصر به فرد بهترين برگ برنده است. لذا سعي کنيد در وب سايت خود مطالب سودمند و غير تکراري قرار دهيد. منبع مطلب بودن بهتر از انبار مطالب سايتهاي ديگر بودن است.

* عدم استفاده از موسيقي: استفاده از موسيقي تنها در وب سايتهاي مرتبط با علم موسيقي و شاخه هاي مرتبط با آن توصيه مي شود.

* عدم استفاده از پنجره هاي popup: استفاده از پنجره هاي popup نه تنها مفيد نيست بلکه باعث کم شدن تعداد بازديد کنندگان سايتتان مي شود. لذا از استفاده بي رويه از چنين پنجره هايي، جدا پرهيز کنيد.

* عدم استفاده مستقيم از فايلهاي pdf: درصورت ارائه مقالات و موارد مشابه آن، بطور مستقيم از فايلهاي pdf براي نمايش اطلاعات استفاده نکنيد. به علت پايين بودن سرعت اينترنت در ايران، توصيه مي شود مطالب مورد نظر خود را به صورت متون عادي (مشابه همين مقاله) سايت قرار دهيد. در صورت تمايل مي توانيد فايل pdf مربوط به مقاله ي مورد نظر خود را به صورت جداگانه براي دريافت (download) توسط کاربران، قرار دهيد.

* قالب و طرح واحد: استفاده از قالبها و طرح هاي متفاوت براي قسمتهاي مختلف سايت ايده جالبي نيست. در طراحي صفحات مختلف، بخشهاي مشترک بين همه صفحات (مانند منوي اصلي و …) را در محل ثابتي قرار دهيد.

* سازگاري با همه مرورگرها: اطمينان حاصل کنيد که سايت شما در همه مرورگرهاي معروف همچون Internet Explorer ، FireFox و … به درستي به نمايش در مي آيد. همه کاربران از نرم افزار يکساني استفاده نمي کنند.

* سازگاري با هر رزولوشن: طراحي صفحات سايت را طوري انجام دهيد که با هر رزولوشني به درستي کار کند. براي رسيدن به اين مقصود يا از مقدار دهي درصدي براي جداول استفاده کنيد و يا از عرض ثابت 780 پيکسل براي جدول اصلي صفحات سايت استفاده کنيد. کاربران علاقه اي به استفاده از ابزارهاي scroll افقي ندارند.

* تمايز بين لينکها و متون عادي: با استفاده از تکنيکهاي طراحي، بين لينکها و متون ديگر تمايز ايجاد کنيد. بدين منظور مي توانيد از کدهاي CSS استفاده کنيد.

* لينکهاي صحيح: هميشه سعي کنيد از سالم بودن لينکهاي موجود در وب سايتتان اطمينان حاصل کنيد. وجود لينکهاي خراب از نقطه ضعفهاي سايت به شمار مي آيد.

* استفاده مناسب از رنگها: به هنگام طراحي سايت از ترکيب رنگهاي روشن استفاده کنيد. رنگهاي تيره خسته کننده هستند.

* توضيح براي تصاوير‌: براي همه تصاوير موجود در سايت خود توضيح قرار دهيد (با استفاده از مشخصه alt). بعضي مواقع به علل مختلف تصاوير استفاده شده در سايت، بارگذاري (load) نمي شوند. در اين حالت بازديدکننده سايت مي تواند با خواندن توضيحات، بدون مشاهده تصوير، از موضوع آن مطلع گردد.

* انتخاب عنوان مناسب: عناوين مناسب براي صفحات وب از مهمترين فاکتورها براي بهينه سازي نتايج جستجو در موتورهاي جستجو به شمار مي آيد. عنوان هر صفحه را با توجه به موضوع آن صفحه تعيين کنيد.

* به روز رساني (زنده بودن وبلاگ): از ديگر عوامل موفقيت يک وبلاگ به روز رساني آن است. براي حفظ بازديد کنندگان وبلاگ خود سعي کنيد آن خود را به محلي متروکه تبديل نکنيد. حتي اگر مطلب مهمي براي ارائه کردن در وبلاگ نداريد، با اضافه کردن يک خط نوشته به کاربران اطلاع مي دهيد که اين وبلاگ هنوز زنده است.

* عدم استفاده از علائم و عباراتي همچون “در دست ساخت”: در صورتي که بخشي از وب سايتتان آماده نيست دليلي بر استفاده از علائم و نوشته هايي با مضمون “در دست ساخت” وجود ندارد. اکثر کاربران با مشاهده چنين پيغامها و علائمي، تصوير نامناسبي از سايت شما در ذهن خود مي سازند که از بازديد مجدد آنها از وب سايت شما جلوگيري مي کند.

* ارتباط بين صفحات سايت: اگر سايتي با بيش از يک صفحه داريد (99 درصد مواقع همينطور هست) ، آنها را طوري طراحي کنيد که کاربران با حداقل تعداد کليک بتوانند به ديگر صفحات مورد نظرشان منتقل شوند. به عبارت ديگر لينک صفحات اصلي و مرتبط را در همه صفحات سايت بگنجانيد.

* ارتباط با سايتهاي مرتبط: با سايتهاي مرتبط با زمينه ي فعاليت سايت خود ارتباط برقرار کنيد. در چنين ارتباطاتي نتايج سودمندي پنهان است.

* امکان جستجو: در صورت امکان قابليت جستجو در مطالب سايت را در همه صفحات قرار دهيد. * خلاقيت داشته باشيد : کارها و ابتکارات نو در اغلب موارد نتيجه ي خوبي به دنبال دارند.

* استفاده از تجربيات ديگران: از سايتهاي مرتبط با موضوع سايت خود ايده بگيريد. اگرچه ابتکار و نوآوري بهتر است ولي استفاده از تجربيات ديگران کار اشتباهي نيست. ضمنا توجه داشته باشيد که نظر شما هميشه بهترين نظر نيست.

* انتخاب مناسب قلم: براي متون فارسي بهترين قلم (فونت) Tahoma بوده و اندازه مناسب براي آن 10pt مي باشد. استفاده از متون با اندازه بزرگتر توصيه نمي شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول