Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ztjalali domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/majazist96/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
وبلاگ نویسان باید اخلاق اجتماعی را رعایت کنند – مجازیست

وبلاگ نویسان باید اخلاق اجتماعی را رعایت کنند

رسانه وبلاگ- يك مدرس دانشگاه تاكيد كرد: زماني كه يك وبلاگ در معرض ديد بقيه قرار مي‌گيرد، ديگران صرفا اجازه استفاده از آن را دارند، نه اجازه دخل و تصرف، امر و نهي يا ورود به حيطه شخصي افراد.

به گزارش «وبلاگ نیوز» دكتر اكبر نعمت‌اللهي در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اينكه وبلاگ يك دست‌نوشته‌ي شخصي و دفتر خاطرات روزانه اشخاص است، اظهار كرد: وبلاگ يك رسانه شخصي و مربوط به انديشه‌ها و افكار و نظرات صاحبان آن است.

وي تصريح كرد: نمي‌توان براي انديشه‌ها، افكار و نظرات مردم قانوني تدوين كرد. نظرات شخصي افراد بايد محفوظ و مورد احترام قرار گيرد؛ بويژه در كشورهايي كه مردم‌سالاري و دموكراسي حاكم است ورود به حيطه‌ي شخصي افراد گناه و جرم است.

به گفته وي، هيچ قاعده‌اي نمي‌توان براي افراد گذاشت كه چگونه بينديشند، فكر كنند و بنويسند؛ بويژه تا زماني كه در محوطه و محيط شخصي خود فعاليت مي‌كنند. اما اگر از حيطه‌ي شخصي خارج و وارد رسانه‌هاي عمومي كشور شوند، بايد با هنجارهاي جامعه، قوانين و خط قرمزها هماهنگ و آشنا باشند.

وي ادامه داد: تا زماني كه وبلاگ‌ها وارد حيطه‌ي رسانه‌هاي عمومي نشوند، فضاي كاملا شخصي است و كسي حق ورود به حيطه‌ي آن‌ها را ندارد.

نعمت‌اللهي با بيان اينكه بايد فرهنگ و بينش استفاده از وبلاگ وجود داشته باشد، گفت: افراد در گذشته انديشه‌هاي خود را روي كاغذ مي‌نوشتند و در صندوق خانه پنهان مي‌كردند، اما امروز انديشه‌هاي خود را در وبلاگ‌ و فضاي مجازي قرار مي‌دهند و تمام دنيا مي‌تواند از آن‌ها استفاده كنند. در اين وضعيت شخص وبلاگ نويس و صاحب وبلاگ بايد هنجارهاي اخلاقي و اجتماعي جامعه و فرهنگي كه در آن زندگي مي‌كند را رعايت كند.

وي همچنين گفت: وبلاگ يك فضاي آزاد و شخصي است، اما همين ويژگي باعث مي‌شود هر كار غيراخلاقي و غير فرهنگي را بتوان در آن انجام داد و هر تهمت، دروغ و انتقاد غير اصولي را در آن نوشت.

او افزود: همان‌طور كه فرد در جامعه بايد يك سري قوانين را رعايت كند، در وبلاگ‌ خود هم بايد ارزش‌هايي را رعايت كند. چون وبلاگ نيز بخشي از حيطه‌ي اجتماعي و جامعه ماست. در مقابل هيچ كس حق ورود به حيطه‌ي شخصي وبلاگ‌نويس را ندارد. بنابراين در اين وضعيت بايد فراتر از قانون، اخلاقيات اجتماعي بر اين حيطه‌ها نظارت داشته باشد و آن‌ها را بازسازي كند و در عين حال اجازه ندهد نيروهاي رسمي وارد حيطه‌هاي شخصي افراد شود.

نعمت‌اللهي تاكيد كرد: وبلاگ‌نويسان بايد اخلاق اجتماعي را رعايت كنند چراكه وبلاگ آن‌ها در معرض ديد عموم قرار دارد.

وي يادآور شد: در تمام جوامع هنجارهايي تعريف شده است و وبلاگ‌نويس بايد اين هنجارها را به عنوان يك فرد اجتماعي رعايت ‌كند تا در نهايت مشكلي براي فرد و جامعه ايجاد نشود.

او با بيان اينكه همزمان با ورود وبلاگ، فرهنگ آن در جامعه هنوز ايجاد نشده است، گفت: اخلاق و فرهنگ وبلاگ‌نويسي هنوز در جامعه ايجاد نشده است. از اين جهت دست به قانون، امر و نهي و ايجاد محدوديت‌ مي‌زنيم و اين خلاف عرف فرهنگ وبلاگ نويسي و دموكراسي در جوامع است.

اين مدرس دانشگاه خاطرنشان كرد: زماني كه فرهنگ جريان آزاد اطلاعات ايجاد نشود، با امر و نهي و قوانين مختلف اين عرصه محدود مي‌شود و نهايتا جريان آزاد لطمه مي‌خورد.
انتهای پیام/.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول