از ایستگاه کنترل اینترنت در خاورمیانه تا شنود روابط عاطفی کاربران

به گزارش «وبلاگ‌نیوز» ایندیپندنت گزارش داد: بر طبق این اسناد، انگلیس یک ایستگاه مخفی کنترل اینترنت را در خاورمیانه اداره می کند و از طریق آن دست به جاسوسی و استراق سمع از ایمیل‌ها، تماس‌های تلفنی، ترافیک وب و … به نفع سازمان‌های جاسوسی غربی می زند.
این ایستگاه جاسوسی می‌تواند حجم زیادی از اطلاعات را از کابل‌های فیبرنوری زیردریایی که ترافیک اینترنت را بین کشورهای خاورمیانه جابجا می کنند، استخراج کند. اطلاعات دریافتی از این طریق برای مصارف اطلاعاتی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند و در نهایت در اختیار سازمان جاسوسی GCHQ در Cheltenham قرار می گیرند.
انگلیس این اطلاعات را در اختیار آژانس امنیت ملی آمریکا نیز قرار می دهد تا جاسوسان ایالات متحده نیز از آنها استفاده کنند. غرب مدعی است این ایستگاه جاسوسی در نبرد این کشورها با به اصطلاح تروریسم نقش مهمی ایفا کرده و هشدارهای اولیه مهم در مورد حملات تروریستی در سراسر جهان از این طریق قابل دریافت است.
روزنامه ایندیپندنت در افشاگری خود اشاره‌ای به محل دقیق این ایستگاه در خاورمیانه نکرده تا از درگیری حقوقی با دولت انگلیس و همین طور سازمان جاسوسی GCHQ اجتناب کرده باشد. حساسیت بالای مقامات این کشور در مورد افشاگری های قبلی گاردین تا بدان حد بوده که هفته قبل تعدادی از ماموران GCHQ با مراجعه به روزنامه گاردین تعدادی از هارددیسک‌های حاوی اسناد محرمانه افشا شده توسط ادوارد اسنودن را خرد کردند.
اسناد مربوط به این طرح بخشی از ۵۰ هزار سند مربوط به GCHQ است که توسط اسنودن در سال ۲۰۱۲ دانلود و برای افشاگری‌های بعدی نگهداری شده است. بسیاری از این اسناد در یک سایت داخلی حاوی اطلاعات فوق محرمانه به نام GC-Wiki نگهداری می‌شوند که از نظر ساختار و عملکرد شباهت زیادی با سایت ویکی پدیا دارد، اما عموم به آن دسترسی ندارند.
دولت انگلیس برای متوقف کردن افشاگری های اسنودن در رسانه‌ای این کشور فشارهای فوق العاده ای را به آنها تحمیل کرده و از جمله از آنها خواسته تا اسنادی که به امنیت ملی ضربه می‌زند را فاش نکنند، در مورد نحوه همکاری مخفیانه شرکت‌های مخابراتی انگلیس مانند بی تی و وودافون با GCHQ چیزی ننویسند و چگونگی جاسوسی از کاربران اینترنت را افشا نکنند.

همچنین بررسی برخی از اسناد افشا شده از سوی ادوارد اسنودن نشان می‌دهد که نیروهای اطلاعاتی آمریکا بدون آنکه واقعا نیازی به کسب اطلاع از روابط افراد با همسر یا دوستانشان داشته باشند، صرفا از روی علاقه و هوس شخصی تلاش می‌کردند مکاتبات خصوصی و عاشقانه مردم را کنترل و مطالعه کنند.
اسناد این اقدامات غیر قانونی که طی یک دهه گذشته ادامه یافته با استفاده از برچسب LOVEINT در میان هزاران سند موجود متمایز شده است. Int در این برچسب مخفف کلمه INTELLIGENCE و LOVE است.
جدیدترین اسناد افشا شده از سوی اسنودن در این زمینه مربوط به ۳۰۰۰ اقدام جاسوسی در یک بازه زمانی یکساله است و ثابت می‌کند این نوع اقدامات از روی نیت و قصد قبلی و نه به صورت تصادفی و ناآگاهانه صورت گرفته است.
به دنبال انتشار این اسناد از سوی اسنودن، آژانس امنیت ملی آمریکا بیانیه‌ای صادر و چنین تخلفاتی را بسیار نادر دانست و مدعی شد که در صورت وقوع چنین تخلفاتی تذکرات لازم به افراد قانون‌شکن داده شده است. بخش عمده این نوع جاسوسی ها به صورت بین المللی صورت گرفته و مربوط به اتباع خارجی بوده است.

پیش ازین روزنامه گاردین به عنوان تنها منتشر کننده اسناد اسنودن در دنیا شناخته می‌شد اما تهدیدهای دولت انگلیس علیه آن، مسئولان این روزنامه را برای تداوم انتشار اطلاعات محرمانه ای که از سوی ادوارد اسنودن فاش شد به امضای توافق با رسانه نیویورک تایمز وادار کرد؛ بنابراین ازین پس باید منتظر خبرهای جدیدی از افشاگری‌های اسنودن توسط نیویورک‌تایمز باشیم.

انتهای پیام /.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول