علاقه‌ای به عضویت در فیس‌بوک ندارم

به گزارش «وبلاگ نیوز» و به نقل از ایسنا، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص سالم سازی فضای مجازی با بیان اینکه این موضوع از دو منظر قابل توجه است اظهار کرد: توسعه زیرساخت‌ها به منظور برطرف کردن نیازهای مردم از طریق افزایش پهنای باند داخلی و بین المللی یکی از موضوعات مورد توجه در این حوزه است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات به منظور ارایه سرویسی که مردم بتوانند از طریق آن همه نیازهای خود را با سرعت بالا برطرف کنند از دیگر برنامه‌ها در این حوزه است.

وی خاطر نشان کرد: تصمیم بر آن است تا با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و پهنای باند دو مگابایت بر ثانیه برای خانه‌ها تأمین شود.

محمود واعظی با اشاره به مباحث مد نظر مقام معظم رهبری در این حوزه تصریح کرد: اینترنت و فضای مجازی ابزار بسیار خوبی برای پیشرفت و ارتقا، آگاهی محسوب می‌شود اما در این میان برخی آسیب‌ها از طریق مشکلات غیراخلاقی و سایتهای مجرمانه‌ای که به دنبال برخوردهای ضد دینی هستند نیز وجود دارد.

وی در خصوص نحوه برطرف کردن این مشکلات گفت: از طریق تولید محتوا می‌توان برخی از مسائلی که در حوزه‌های اقتصادی فرهنگی اجتماعی و سیاسی به وجود می آید را برطرف کرد.

وی افزود: اما در آن حوزه مانند سایت‌های غیراخلاقی که کانون‌های خانواده را هدف گرفته‌اند باید از لحاظ فنی زمینه‌ای را فراهم کنیم که این سایتها از دسترسی خانواده‌ها به دور باشند.

وی تأکید کرد: البته این محدودیت نباید موجب کاهش سرعت دسترسی و یا محدودیت در دسترسی به سایتهای مجاز علمی و تجاری شود.

وی ادامه داد: با برنامه‌ریزی صورت گرفته و با تلاشهای دردست انجام امیدواریم طی 18 ماه آینده فعالیتهای خوبی در این حوزه عملیاتی شود.

شبکه اینترنت بین الملل قطع نمی‌شود

دکتر محمود واعظی که در برنامه کنکاش صحبت می‌کرد، شبکه ملی اطلاعات را یکی از اولویتهای وزرات ارتباطات عنوان و اظهار کرد: با ایجاد این شبکه، یک شبکه جامع پر سرعت در سراسر کشور مستقر می‌شود که بواسطه آن بسیاری از نیازهای مردم در فضای مجازی تأمین خواهد شد.

وی با بیان این که شبکه ملی اطلاعات جایگزین اینترنت نخواهد شد افزود: این شبکه پرقدرت و با سرعت بالا در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و به واسطه آن می توانند به تمام امکانات سایتهایی که در داخل میزبانی می‌شوند یا از طریق این شبکه یا شبکه‌های بین المللی در ارتباط هستند دسترسی داشته یاشند.

وی تاکید کرد: در عین حال در صورتی که اطلاعات مورد نیاز مخاطبان در این شبکه موجود نباشد. می توانند از طریق اینترنت به منابع دیگر جهانی دسترسی پیدا کنند.

حمایت قاطع از دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص چالشهایی که پیش از این میان وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات و شورای فضای مجازی بوده است گفت: وزارت ارتباطات از تشکیل شورای عالی فضای مجازی که توسط مقام معظم رهبری تشکیل شده استقبال میکند و معتقدیم جای این شورا در حوزه ICT به ویژه در حوزه محتوا خالی بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست دبیر این شورا وزیر ارتباطات باشد؟ گفت: حجم گسترده از فعالیت‌ها و وظایف برای وزیر ارتباطات وجود دارد که باید به همه اینها رسیدگی کند.

وی با بیان این که افراد شایسته در کشور بسیار زیاد هستند و نیازی نیست سمت‌های مختلف را به یک فرد بدهیم افزود: هر فردی که به عنوان دبیر شورای عالی فضای مجازی از سوی رئیس جمهوری انتخاب شود، مورد حمایت قطعی ما خواهد بود و مطمئن هستیم به نحو احسن می‌توانیم با هم همکاری داشته باشیم.

محمود واعظی با بیان این که در حال حاضر با درخواستهای مردم درخصوص استفاده از اینترنت و افزایش سرعت رو به رو هستیم، گفت: به دلایل مختلف پهنای باند، متناسب با آنچه در برنامه دیده شده، توسعه نیافته است.

وی افزود: در زمان آغاز به کار دور جدید مدیریت در وزارت ارتباطات، پهنای باند بین‌الملل 72 کیگابایت بر ثانیه بود که با تلاشهای صورت گرفته در یک ماه گذشته، 15 گیگابایت افزایش یافته است.

وی خاطر نشان کرد: پهنای باند داخلی نیز در این مدت با افزایش 30 گیگابایتی به حدود 400 گیگابایت رسیده است.

وزیر ارتباطات با اشاره به اشتیاق موجود در کشور و تلاشها برای ایجاد دولت، تجارت و آموزش الکترونیکی، پهنای باند موجود را ناکافی دانست و تصریح کرد: باید زیرساختها توسعه پیدا کند و امیدوارم در صورت تحقق برنامه ریزیهای صورت گرفته، پهنای باند بین‌الملل تا سال آینده، دو برابر شود.

علاقه ای به عضویت در فیس بوک ندارم

وی با اشاره به فعالیت برخی از اعضای دولت در شبکه اجتماعی فیس بوک از گذشته تاکنون، گفت: برخی از دوستان در گذشته در این شبکه اجتماعی فعال بوده اند و این کار در حال حاضر نیز ادامه دارد.

واعظی افزود: اما، بنده نه در گذشته و نه در حال حاضر به دلیل کمبود وقت، فعالیتی در این شبکه نداشتم و علاقه ای نیز به ایجاد صفحه ای که مدیریت آن در اختیار دیگران باشد، ندارم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: با مشورت صورت گرفته در آخرین جلسه هیات دولت، مقرر شد که کارگروهی در ریاست جمهوری تشکیل و گزارش نتایج بررسی های خود را به رئیس جمهور ارائه کند تا پس از آن در این خصوص تصمیم گیری صورت گیرد.

دنیای آینده ، دنیای فناوری اطلاعات است

به گزارش مهر، دکتر واعظی با بیان اینکه امروزه شاهد افزایش سرعت رشد اینترنت در دنیا هستیم، گفت: تکنولوژی در این حوزه به سرعت تغییر می کند و دو ماه غفلت موجب می شود یک نسل از تکنولوژی عقب بیفتیم.

وی با اشاره به تغییراتی که فناوری اطلاعات می تواند در زندگی مردم و ادارات داشته باشد اضافه کرد: برنامه های گسترده ای برای توسعه فناوری اطلاعات در کشور پیش بینی شده است.

وزارت ارتباطات مورد بی مهری قرار گرفته بود

وزیر ارتباطات با بیان اینکه برنامه پنجم تکالیف بسیاری را برای این وزارتخانه پیش بینی کرده، گفت: متاسفانه تغییر سه وزیر در چهار سال از یکسو و بی مهری به مجموعه وزارت ارتباطات از لحاظ بودجه و حمایت های مورد نیاز به دلیل وجود برخی اختلاف ها میان ریاست جمهوری و وزیر قبلی از سوی دیگر موجب شد تا برخی برنامه ها عملیاتی نشود.

وی افزود: علی رغم تلاش هایی که از سوی دکتر تقی پور و همکاران ایشان صورت گرفت اما به دلیل کافی نبودن بودجه و اعتبارات، شاهد پیشرفت مدنظر در برخی از تکالیف نبودیم که امیدواریم با تلاش مضاعف و دریافت حمایت های لازم، این عقب افتادگی جبران شود.

واعظی توجه به پژوهش را یکی دیگر از دستورکارهای وزارت ارتباطات عنوان کرد و گفت: حمایت از دانشگاه ها، بخش خصوصی و مراکز تحقیقاتی برای تامین نیازمندی های وزارت ارتباطات در داخل از جمله برنامه های دوره جدید فعالیت این وزارتخانه است.

وی تاکید کرد: معتقدیم بخش خصوصی مکمل فعالیت های وزارت ارتباطات است نه رقیب آن و بر همین اساس توجه بیشتری به این حوزه صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام/.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول