هشدار دفتر مرکزی حراست سازمان بورس درباره استفاده از وایبر+جوابیه

به گزارش «وبلاگ نیوز»، سایت خبری صبحانه با انتشار یک نامه، نوشت که شبکه های اجتماعی تلفن همراه، تاثیرات خاص و حتی منفی بر فعالیت های اقتصادی کشور در برخی حوزه ها از جمله بورس داشته است.

اهالی بازار سرمایه می دانند سال ها است بسیاری از مدیران، فعالان و صاحبان اطلاعات نهایی دانسته یا نادانسته، از طریق مجاری غیر رسمی نظیر سایت های خبری، گفتگوی رو در رو یا تلفنی، جلسات، نشست های خصوصی و موارد بسیار زیادی که قابل کنترل نیست، اطلاعات بازار سرمایه را به صورت سینه به سینه و شفاهی منتقل می کنند و این اطلاعات در هیچ جا ثبت نمی شود و در بسیاری از موارد این اطلاعات شامل اطلاعات نهایی است.

طبق بند 32 ماده 1 قانون بازار اوراق بهادار، اطلاعات نهایی عبارت است از هرگونه اطلاعات افشانشده برای عموم که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به اوراق بهادار، معاملات یا ناشران آن مربوط می شود و در صورت انتشار، بر قیمت یا تصمیم سرمایه گذاران برای معامله اوراق بهادار مربوطه تاثیر می گذارد. انتشار اطلاعات نهایی قبل از انتشار عمومی وفق بند 1 و 2 ماده 46 قانون مذکور، واجد وصف مجرمانه می باشد.

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر دفتر مرکزی حراست سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه برخی مدیران شرکتها و نهادهای مالی، اطلاعات نهایی را با عضویت در گروههای تخصصی بازار سرمایه در فضاهای مجازی از جمله وایبر، تلگرام و …، به صورت خواسته یا ناخواسته اقدام به افشا برخی اطلاعات نهایی می کنند، تاکید کرده است که باید این افراد نسبت به عواقب حقوقی افشا این اطلاعات آگاهی لازم را به دست اورند.

نامه حراست بورس

در ادامه این نامه با اشاره به اینکه اطلاعات این اپلیکیشن ها یکی از ابزارهای جاسوسی سرویس های اطلاعاتی بیگانه است، این موضوع را منجر به شکل گیری تهدیدهای جدید برای بازار سرمایه دانسته و افزوده است که باید تذکرات لازم در خصوص تهدیدات بالقوه امنیتی حضور در شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی بیان گردد.

اگرچه مخالفان این بخشنامه این پرسش ها را مطرح می کنند که تکلیف هزاران اطلاعاتی که از طریق گفت و گوی تلفنی و غیر تلفنی می شود چیست و آیا تاکنون با دارندگان اطلاعات نهایی مختلف در بازار سرمایه برخورد قانونی صورت گرفته و اطلاع رسانی لازم در این رابطه صورت گرفته است؟ اما در هر صورت، این اولین بار است که دستگاههای مرتبط با دولت، رسما مصرات و تبعات خطرناک حضور در این شبکه های اجتماعی را مورد تایید قرار می دهند.

جوابیه سازمان بورس

به گزارش سنا، سعید مستشار، مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس در پاسخ به انتشار این سند گفت: باید قبل از تصمیم گیری براساس اطلاعات منتشر شده، صحت و سقم آن را به طور دقیق بررسی کنید، تا به طور ناخواسته، در معرض تصمیم های نادرست و یکسویه قرار نگیرید و منافع خود را به مخاطره نیندازید.

مستشار با اشاره به اهمیت اطلاعات، به عنوان مهم ترین دارایی در بازار سرمایه، شکل گیری فضاهای مجازی را فرصتی مناسب برای تسهیل ارتباطات و تبادل سریع اطلاعات در بازار سرمایه دانست.

وی در این حال افزود: اما نمی توان ادعا کرد فعالیت در فضای مجازی، هیچ گونه نقطه ضعف یا تهدیدی ندارد، اما در صورتی که فعالان فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی، به همه جوانب فعالیت در چنین فضاهایی اطلاع داشته باشند و فرهنگ سازی مناسب صورت گیرد، قطعا شاهد آثار مثبت آن در بازار سرمایه خواهیم بود، ضمن آنکه نوع فعالیت اعضای شبکه های اجتماعی و میزان پایبندی انها به ضوابط و الزامات مقرراتی و نیز اصول حرفه ای، در افزایش اثربخشی این شبکه ها، بسیار موثر است.

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بورس با تاکید بر اینکه در نامه ارسالی دفتر مرکزی حراست سازمان بورس، به هیچ وجه بحث ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی مطرح نشده است، گفت: شبکه های مجازی به طور قابل توجهی گسترش یافته و حجم وسیعی از داده ها و اطلاعات از این طریق، با تلاش اعضای گروه های مجازی که عمدتا از سرمایه گذاران، فعالان، مسوولان و سایر ذینفعان بازار هستند، منتشر و استفاده می شود، در این نامه تاکید شده است که مراقبت های لازم را اعضای این گروه ها در فرآیند انتشار و بکارگیری اطلاعات داشته باشند.

مستشار با تاکید بر اینکه پیدایش و توسعه شبکه های اجتماعی، نقش بسیار زیادی در تسهیل ارتباط میان سرمایه گذاران، فعالان بازار و مسئولان داشته است، خاطرنشان کرد: استفاده مناسب و ضابطه مند از این ابزارهای مهم ارتباطی می تواند ضمن کمک به ارتقای فرهنگ سهامداری، نقش بسیار زیادی در ارتقای سطح تصمیم گیری سرمایه گذاران و سایر ذینفعان بازار سرمایه، به ویژه مسئولان داشته باشد، چرا که با استفاده از این بستر، دیدگاه ها، نظرها ، دغدغه ها و انتظارات همه ذی نفعان به سرعت و در فضایی کاملاشفاف و دوستانه، به یکدیگر منتقل می شود و زمینه تبادل و تضارب آرا فراهم می اید و سازمان بورس هم از این ابزارهای نوین ارتباطی، در جهت برقراری ارتباط دوسویه و مستمر با ذی نفعان بازار، تا حد زیادی بهره برده است.

مستشار در ادامه با بیان اینکه برخی از فعالان فضاهای مجازی، افرادی مانند مدیران شرکت های بورسی هستند که براساس قوانین و مقررات، جزو دارندگان اطلاعات نهانی محسوب می شوند، افزود: این دسته از افراد باید دقت لازم را داشته باشند که در فعالیت فضای مجازی و تبادل اطلاعات و نظرها با دیگر اعضای فعال، آن دسته از اطلاعاتی را که جزو اطلاعات نهانی محسوب می شود و باید بر اساس قوانین و مقررات، صرفا ازطریق مجاری رسمی و پس از بررسی های لازم، برای اطلاع و استفاده عموم سرمایه گذاران منتشر شود، به صورت نامتقارن در اختیار معدود اعضای گروه های مجازی قرار ندهند.

مستشار تصریح کرد: فضاهای مجازی فعال در بازار سرمایه در صورتی به کارکرد اصلی خود که همان تسهیل فرآیند ارتباطی میان اعضای گروه، نزدیک کردن دیدگاه ها و کمک به فرآیند تصمیم سازی دست خواهد یافت که اعضای فعال در شبکه های مجازی، به اصول حرفه ای و مقررات مربوطه توجه داشته باشند.

انتهای پیام/.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول