«دیگر کسی حوصله خواندن مقاله‌ها و متن‌های جدی را ندارد»

به گزارش«وبلاگ نیوز» و به نقل از ایسنا، مهشید میرمعزی، درباره تاثیر استفاده از اینترنت و فضای مجازی در جایگاه کتاب و کتاب‌خوانی گفت: وقتی به فضاهای مجازی سر می‌زنم به این نتیجه می‌رسم که سطح مطالعه برخی در حد پست‌های فیس‌بوکی پایین آمده است، چون می‌بینم در این شبکه‌های اجتماعی دیگر کسی حوصله خواندن مقاله‌ها و متن‌های جدی را ندارد.

وی افزود: افراد بیش‌تر برای سرگرم شدن به این فضاها می‌آیند و گاه به‌قدری اشتباه دیکته‌ای و ویرایشی دارند که تعجب‌برانگیز است که همه این‌ها نتیجه کتاب نخواندن است. اما در عین حال تعداد لایک‌ها باعث ایجاد توهم در نویسنده می‌شود؛ در حالی‌که کافی است همان شخص با این توهم کتابی منتشر کند، آن وقت می‌بیند که کسی کتابش را نمی‌خرد.

وی گفت: کتاب نخواندن‌ها و پست‌های یک‌دقیقه‌ای باعث شده است که در فضای مجازی بدون این‌که نوشته کسی را بخوانیم آن را لایک کنیم و همین سمبل و نشانه‌ای است برای این‌که نشان بدهد ما حتی کتاب‌ها را هم نخوانده نقد می‌کنیم! در حالی‌که ما در کشور بیش‌تر از هرچیز منتقد داریم، اما در عین حال بیش‌تر از هرچیز به منتقد احتیاج داریم. اصلا همین کمبود منتقد جدی باعث شده است که هر کس هرچیزی دلش خواست به نویسندگان و مترجمان بگوید و این افراد هم آدم‌ها را در دسته‌بندی‌ها و تیم‌بازی‌ها گرفتار کنند، در حالی‌که همه این‌ها از کم خواندن‌های ماست چون کسانی که بیش‌تر می‌خوانند کم‌تر در محیط پرتنش و پرتوهین قرار می‌گیرند. هرکس بیش‌تر می‌خواند برخورد نرم‌تر و انسانی‌تری دارد، اما هر کس کم‌تر می‌خواند حمله‌هایش سهمگین‌تر است و بدی کار این‌جاست که هر کس کار می‌کند بیش‌تر از سوی این گروه در معرض حمله است.

میرمعزی در پایان گفت: مردم ایران خواننده‌های باشعوری هستند و اگر کتاب خوبی منتشر شود، آرام آرام جای خود را بین آن‌ها باز می‌کند. مهم این است که ما هم از مجراهایی که می‌توانیم – حتی محیط فضای مجازی – آن‌ها را به کتاب خواندن ترغیب کنیم.

انتهای پیام/.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول