Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ztjalali domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/majazist96/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
لزوم تدوین سیاست برای استانداردسازی خط و زبان فارسی در فضای مجازی – مجازیست

لزوم تدوین سیاست برای استانداردسازی خط و زبان فارسی در فضای مجازی

به گزارش«وبلاگ نیوز» به نقل از ایکنا بهروز مینایی، کارشناس فضای مجازی، با اشاره به رویکرد بومی سازی در محتوای فضای مجازی اظهار کرد: حوزه خط و زبان فارسی در فضای مجازی مهم ترین جایگاهی است که یک مرجع قانونی باید با مهندسان و دست اندرکاران توسعه نرم افزارها ارتباط داشته باشند.

مدیرعامل سابق بنیاد ملی بازی های رایانه ای افزود: جایگاه های قانونی کشور باید در مسائل آی تی وارد شوند و بسیاری از چالش های این حوزه را مرتفع کنند. متأسفانه کمترین ارتباط ها در این زمینه وجود دارد.

کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: برای حل بسیاری از این مشکلات پیشنهاد تشکیل خانه زبان را دادیم تا معادل سازی هایی برای محتوای فضای مجازی انجام شود چرا که ورود کلمات انگلیسی و حتی ترکیب آن با زبان فارسی از جمله مشکلاتی است که هم اکنون با آن روبرو هستیم.

وی مشکلات محتوا در فضای مجازی را دردسرآفرین عنوان کرد و گفت: حوزه معادل سازی های لازم برای رشته های فنی، مهندسی و فضای سایبر درست و به موقع انجام نمی شود و جوابگوی انبوه کلمات وارده به زبان فارسی نیست بنابراین باید قوانینی مصوب شود برای مثال آیین نامه نوشتاری برای وبلاگ ، شبکه های اجتماعی و سایت ها تدوین شود چرا که در این محیط ها شاهد کلماتی هستیم که با زبان فارسی بیگانه است.

مینایی اظهار کرد: برای کنترل زبان فارسی در محیط مجازی نیازمند جایگاه قانونی هستیم تا حاکمیت هم به آن اهمیت دهد و قوانین لازم نوشتاری برای این محیط تدوین شود.

وی افزود: تعدد مراکز تصمیم گیری در این حوزه را شاهد هستیم بنابراین نیازمند جایگاه حقوقی و قانونی در این حوزه هستیم که نقش پدری داشته باشد و بتواند برای محتوای تحت وب استانداردسازی کند.

وی بیان کرد: متأسفانه یکی از محیط هایی که به محتوای زبان فارسی آسیب می رساند محیط های چت است که با ترکیب زبان انگلیسی و فارسی، افعالی را ایجاد می کنند که زبان فارسی را زیرسؤال می برند. بنابراین لازم است که شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی با همکاری فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در این زمینه اقداماتی را محقق کنند.

مینایی اظهار کرد: شورای عالی فضای مجازی می تواند با تدوین سیاست های جدیدی مبنی بر استانداردسازی خط و زبان فارسی در فضای مجازی بسیاری از این مشکلات را مرتفع کند.

انتهای پیام/.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

جایزه همراه اول