شکایت توییتر از دولت امریکا

به گزارش «وبلاگ نیوز» و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، دولت ایالات متحده آمریکا که خود را مدعی و سردمدار حفظ و رعایت حقوق بشر در تمام عرصه‌­ها از جمله حوزه آزادی بیان و انتشار اطلاعات و همچنین احترام به حریم خصوصی افراد می­پندارد، این بار سابقه حقوق بشری آن توسط یکی از شبکه­های اجتماعی به چالش کشیده شده است. شبکه اجتماعی توئیتر که در سال ۲۰۰۶ راه اندازی شد و اکنون با بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر ماهانه بعنوان دومین شبکه اجتماعی شناخته شده و پرطرفدار جهان بعد از فیس­بوک محسوب می­شود، علیه دولت آمریکا اقامه دعوا کرد.

این شرکت در واکنش به قوانین نظارتی دولت آمریکا بر فضای آنلاین، با تشکیل پرونده­ای قضایی از اقدامات دولت شکایت کرد. این شکایت که در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۱۴ (مهر ۱۳۹۳) به دادگاهی در شمال کالیفرنیا ارائه شده است، علیه وزارت دادگستری و پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) تنظیم گردیده است. طی این شکایت، شرکت توئیتر دولت آمریکا را به عدم شفافیت در نظارت بر فعالیت‌های کاربران این شبکه و نقض آزادی‌ بیان متهم است.

همچنین این شرکت در شکوائیه خود اظهار می­دارد که دولت آمریکا تحت عنوان امنیت ملی، مانع از انتشار آمار دقیق درخواست نهادهای امنیتی این کشور درباره اطلاعات کاربران خود می­شود. براساس قوانین موجود، هر بار که دولت آمریکا بخواهد به اطلاعات کاربران شبکه اجتماعی توئیتر دسترسی یابد، این شرکت به سبب مسایل مرتبط با امنیت ملی مجاز به افشای جزئیات درخواست نهادهای امنیتی نمی­باشد. به عبارتی دیگر، دو نهاد وزارت دادگستری آمریکا و اف بی آی که مورد شکایت شرکت توئیتر قرار گرفته­اند، به این شبکه اجتماعی اجازه نمی­دهند تا در «گزارش شفاف سازی» خود، شمار دقیق کاربرانی را که درباره آنها توسط نهادهای امنیتی و قضایی آمریکا از این شبکه اجتماعی درخواست اطلاعات شده، اعلام کند.

گزارش شفافیت شامل اطلاعات مشخص درباره ماهیت کاربران شبکه و شمار مواردی است که دولت آمریکا به خاطر مسائل مرتبط با امنیت ملی اطلاعات آنان را از این شبکه اجتماعی خواسته است. در ماه آوریل ۲۰۱۴، شرکت توییتر یک «گزارش شفافیت» تسلیم دولت آمریکا کرد و خواستار انتشار آن شد. با این حال، این درخواست موافقت مقام‌های دولت آمریکا را در پی نداشت.

بنا به متن دادخواست شرکت توییتر، قوانین فعلی ناقض اصل آزادی بیان است که در متمم نخست قانون اساسی آمریکا محترم شمرده شده است. در این دادخواست، شرکت توئیتر مدعی شده است که دولت آمریکا به شکل گسترده­ای فعالیت همه شهروندان را رصد می­کند، اما درباره این مسایل اطلاع رسانی کافی نمی­کند. شرکت توئیتر می­گوید با این شکایت می خواهد دولت آمریکا را مجبور سازد تا در موضوع دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران، شفاف عمل کند.

در حالی که گفته می­شود شرکت توییتر کمتر از دیگر شرکت‌های رقیب خود مانند گوگل از دولت آمریکا درخواست ارائه اطلاعات کاربری دریافت می­کند، با این وجود اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا می­گوید شکایت توییتر ممکن است باعث ایجاد انگیزه در دیگر شرکت­ها نیز شود. جمیل جافر، معاون دایره حقوقی این اتحادیه، با انتشار بیانیه­ای ابراز امیدواری کرد که دیگر شرکت‌های فناوری نیز اقدامی مشابه توئیتر انجام دهند. برابر این بیانیه، «شرکت‌های فناوری موظفند از اطلاعات حساس مشتریان و کاربران خود در برابر رصد دولت­ها محافظت کنند، و به شکل صادقانه به کاربران خود بگویند که اطلاعات آنها چگونه مصرف شده و با چه کسانی به اشتراک گذاشته شده است.»

انتهای پیام/.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول