فضای مجازی جایی برای نقاب زدن

به گزارش «وبلاگ‌نیوز» و به نقل از فارس ، عبدالله امیدی تصریح کرد: هرچند بخشی از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای توسعه ارتباطات بین فردی و درواقع تسهیل ارتباط بین افراد است، اما آنچه در عمل مشاهده می‌شود استفاده بیش‌ازحد فضای مجازی توسط برخی افراد است.

این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: سهولت در فضای مجازی موجب شده است تا افرادی که نمی‌توانند در فضای واقعی هویت و شخصیت خود را نشان دهند از این فضا برای ارضای نیازهای روانی خود استفاده می‌کنند.

امیدی افزود: شبکه‌های اجتماعی می‌توانند نیازهای روانی افراد مانند توجه، محبت، هم‌نشین داشتن و دوست داشته شدن را تأمین کنند.

این روان‌شناس بالینی تأکید کرد: این شبکه‌ها به‌شدت با ارضای نیازهای روانی افراد پیوند خورده‌اند بنابراین اعتیادآورند. امروزه مقالات زیادی به مطالعه وابستگی و آسیب‌شناسی این شبکه‌ها پرداخته‌اند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با تأکید دوباره درباره هدف فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، گفت:‌ ردوبدل کردن اطلاعات هدف فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بوده است، اما به دلیل اینکه این شبکه‌ها نیازهای روانی افراد را تأمین و در آن‌ها دل‌بستگی ایجاد می‌کنند به‌طور بالقوه می‌توانند ضمن مفید بودن فرد را وارد فضای مجازی کنند که به دلیل تأمین نیازهای روانی و دل‌بستگی فرد با هویت آرمانی خود حاضر می‌شود.

وی افزود: برخی افراد که از عزت‌نفس پایینی برخوردارند با حضور در این شبکه‌ها این نیاز خود را تأمین می‌کنند یا فردی که در دنیای واقعی دوست دارد در خانواده موردعلاقه خود زندگی کند، اما خانواده‌اش ویژگی‌های موردنظرش را ندارد در فضا مجازی خود را فردی معرفی می‌کند که از خانواده موردعلاقه‌اش است.

این متخصص حوزه بهداشت روان اظهار داشت: فضای مجازی دنیایی علی‌البدل و جایگزین محسوب می‌شود که برای فرد دوست‌داشتنی و رضایت‌بخش است، درنتیجه آسیب‌ها و دل‌بستگی‌هایی برای فرد در بردارد. به همین دلیل است افرادی که در استفاده از فضای مجازی افراط می‌کنند با دور شدن از آن علائم ترک مانند تنش، بی‌قراری و کاهش تمرکز نشان می‌دهند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: وقتی رسانه‌ها وارد می‌شوند باید سواد رسانه‌ای هم همراه آن‌ها باشد. برخی افراد به دلیل اینکه نمی‌دانند باید چگونه از رسانه استفاده کنند در تله آن می‌افتند.

وی ادامه داد:‌ اکنون بسیاری افراد در میهمانی‌ها به‌جای حضور واقعی در جمع و ایجاد روابط اجتماعی به استفاده از تبلت و تلفن همراه خود می‌پردازند.

این روان‌شناس بالینی خاطرنشان کرد:‌ فردی که در فضای مجازی حضور می‌یابد از حل مسئله در دنیای واقعی ناتوان می‌ماند و نمی‌تواند از پس محیطی که در آن زندگی می‌کند بربیاید، درنتیجه دچار ناسازگاری‌هایی می‌‌شود، زیرا مدت‌ها از مهارت‌های اجتماعی خود دور بوده و آن‌ها را تمرین نکرده است.

انتهای پیام/.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول