شبکه ملی اطلاعات نیاز مبرم کشور

  • سیدجواد امامی، کارشناس فضای مجازی در گفت‌وگو با یزدرسا:

تلگرام نه تکنولوزی بلکه یک محصول است. در واقع ما با تکنولوژی شبکه‌های اجتماعی مشکلی نداریم بلکه مسئله تلگرام است که در بحث‌های امنیتی، سیاسی و اقتصادی کشور دخالت می‌کند. به ویژه که در حال حاضر بحث اقتصادی و ارزهای مجازی و انتشار گرام مطرح است و این تهدید وجود دارد که حاکمیت کشور بر بحث اقتصادی هم با حضور یک شبکه اجتماعی زیر سئوال برود. این در حالی است که تلگرام یک نرم‌افزار بی‌شناسنامه است.

البته فیلترینگ یک راهکار موقت و در واقع به مثابه مسکن است. اقدام اصلی این است که باید پیام‌رسان‌های داخلی را تقویت کرد. در رابطه با پیام‌رسان‌های داخلی مسئله اصلی که مطرح است بحث امنیت اطلاعات و حریم خصوصی و همچنین بحث کیفیت فنی است.

در رابطه با موضوع حریم خصوصی مردم باید بدانند که شبکه‌های اجتماعی خارجی به دلیل تنوع مشتریان که دارند حریم خصوصی کمتری برای ما نگه می‌دارند، دسترسی به ما دارند که طبق این دسترسی‌ها می‌توانند اطلاعات ما را به هر جا که می‌خواهند بفروشند و این اقدام صورت می‌گیرد که نمونه آن بحثی است که برای فیسبوک پیش آمد.

شبکه‌های داخلی اولا به خاطر اینکه اطلاعات کاربران از ایران بیرون نمی‌روند، امنیت بیشتری دارند. در سرورها اطلاعات ذخیره می‌شود اما ذخیره آنلاین و لحظه‌ای اتفاق نمی‌افتد. نه کسی نیازی به چنین چیزی دارد و نه اصلا اجازه‌ی چنین اقدامی وجود دارد. به ویژه آنکه شاهد بودیم چند روز قبل رهبر انقلاب ورود به حریم خصوصی در فضای مجازی را حرام شرعی دانستند. لذا دسترسی به اطلاعات پیام‌رسان‌های داخلی برای بیرونی‌ها سخت‌تر است. بر همین اساس حتما امنیت داخلی‌ها بیشتر است. البته برخی باگ‌ها امنیتی وجود دارد قابل اصلاح است و باید اصلاح شود.

در رابطه با بحث کیفیت پیام رسان‌های داخلی باید به این نکته توجه داشت که تجربه مراجعه مردم به پیام‌رسان‌های داخلی به رخدادهای دی ماه و زمانی که تلگرام فیلتر شد مربوط می‌شود و آن زمانی بود که به طور کلی فضای اینترنت بخاطر مسائل امنیتی با کندی همراه شده بود و این کندی به پیام‌رسان‌های داخلی نیز سرایت کرد و موجب شد تا پیام‌رسان‌های داخلی به نوعی قربانی وضعیت کلی اینترنت در آن شرایط شوند و این طور تصور شود که پیام‌رسان‌های داخلی از کیفیت خیلی پایینی برخوردارند در حالی که اینگونه نیست.

مهم‌ترین مطالبه‌ای که در فضای مجازی داریم شبکه ملی اطلاعات است که قانون برنامه پنجم بوده و الان هم قانون است و بایستی تا سال 92 انجام می‌شده اما انجام نشده است. اگر شبکه ملی اطلاعات راه بیفتد یعنی ما سهمی از اینترنتی که خودمان مصرف می‌کنیم داشته باشیم، غیر از بحث اقتصادی که اشتغالزایی زیادی رخ می‌دهد، امنیت بالا می رود، سرعت نت نیز بیش از ده برابر می‌شود و قیمت نت نیز یک هشتم تا یک دهم می‌شود.

/یزدرسا/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول