مخاطرات شبکه‌های اجتماعی واقعی است

  • محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات:

در مجموع ۳۵هزار شغل مبتنی بر پیام‌رسان تلگرام داشتیم

طبق آمار مرکز ملی فضای مجازی، ما در مجموع ۳۵هزار شغل مبتنی بر پیام‌رسان تلگرام داشتیم و در کل فضای مجازی در دو سال گذشته در مجموع کسب‌وکارهای نوپا ۲۰۰هزار شغل داشتیم. این ظرفیت متناسب با میزان پتانسیل و کشش جامعه است و در هر حوزه که جامعه نیاز به بهبود نظام‌های بهره‌وری داشته باشد، کسانی مجبور می‌شوند در آن حوزه کار کنند؛ در نتیجه این حوزه نیاز به هدف‌گذاری دارد. ما در چند سال اخیر دچار یک خلاء در خصوص عدم توسعه فناوری بودیم که در حال حاضر این توسعه شکل گرفته است و نتیجه کسب‌وکارها بهمن‌وار شکل گرفتند. اما از این به بعد حتماً باید با توجه به بهره‌وری شاخص داشته باشیم و با شاخص پیش برویم؛ اگر این اتفاق صورت بگیرد ما می‌توانیم آمار بالای ۱۰۰هزار شغل هم داشته باشیم.

مخاطرات شبکه‌های اجتماعی واقعی است

ما در بعضی حوزه‌های رسانه دچار بلاتکلیفی هستیم؛ در خصوص پیام‌رسان‌ها ما نیاز به ساختاری تحت عنوان ساختار مدیریت رسانه‌های نوین یا سیاست‌گذاری رسانه های نوین داریم. قبل از تدوین این چارچوب، ممکن است اقدامات همسو نباشند. در ساختار حاکمیتی ما مانند همه کشورها مطلوب این است که ما انحصار نداشته باشیم و به دنبال محلی‌سازی باشیم.

متخصصان ما در این پیام‌رسان‌ها از همه وجود مایه می‌گذارند و کار می‌کنند؛ اما با این حال گاهی مشاهده می‌شود که افکار عمومی همراهی نمی‌کنند و در برخی موارد بی‌اعتمادی وجود دارد. مخاطرات شبکه‌های اجتماعی واقعی است لذا باید با مردم صحبت کرد تا افکار عمومی توجیح شوند؛ البته نگرانی‌های مردم هم مهم است. پیام‌رسان‌های داخلی از نظر خلاقیت و توانمندی در سطح بالایی هستند و همه توان خود را پشت این کار قرار داده‌اند.

باید قبول کنیم که این پیام‌رسان‌ها مورد بی مهری قرار گرفتند

در خصوص حمایت‌های وزارت از پیام‌رسان‌های داخلی در مصوبه شورای عالی فضای مجازی تکالیفی بر عهده ما گذاشه شده بود که همه آنها انجام شده است و اگر آنها بیش از مصوبه شورا انتظاراتی داشته باشند، ما حاضریم پس از گذراندن مصوبه آنها را تأمین کنیم؛ اما در هر حال باید قبول کنیم که این پیام‌رسان‌ها مورد بی مهری قرار گرفتند.

زیرساخت‌های لازم برای پیام‌رسان‌های داخلی فقط مسائل فنی نیست، زیرساخت‌هایی مانند اعتماد هم وجود دارد، همچنین ما باید در بحث رسانه سیاست‌‌ها را مشخص‌تر کنیم؛ البته زیرساخت‌های فنی از همه مهم تر است. اگر اینها صورت بگیرد، مردم ما حتماً از ابزارهای داخلی استفاده می‌کنند.

تأمین منابع مالی پیام‌رسان‌ها فراتر از اختیارات وزارت ارتباطات است

CDN های تلگرام توسط خود این شرکت در ایران ایجاد شده بود و دولت حتی یک ریال هم بابت آن هزینه نکرد. این طرح برای ما در خصوص خروج منابع، صرفه جویی ارزی هم داشت که البته همه ابعاد آن عملی نشد. گفته می‌شود چرا در اپراتورها CDN قرار نمی‌گیرد، به این دلیل است که مقررات ما از سمت مجلس می‌آید که بودجه‌ای باید هزینه کنیم. در حال حاضر پیام‌رسان‌ها ظرفیت های مورد نیاز خود را دارند که البته باید توسعه بیابد و ما هم هر آنچه در حوزه زیرساخت داشتیم در اختیار آن‌ها قرار دادیم.

کمکی که ما می‌توانیم به پیام‌رسان‌های داخلی کنیم از جنس کمک مالی است. طبق مصوبه شورا باید به آنها وام کم بهره اعطا می‌‌شد که برآورد ما این بود که ۵میلیارد مورد نیاز آنها است و‌ این کار صورت گرفته است. اما در فازهای بعدی ممکن است نیاز فراتر از اینها باشد، همانطور که یکی از پیام‌رسان‌ها درخواست وام ۵۰میلیارد تومانی کرده است. برای اعطای این مبالغ منعی وجود ندارد، اما باید منابع مالی آن تأمین شود که در حال حاضر وجود ندارد زیرا کل منابع اعتباری ما برای کل اکوسیستم کسب‌و کارهای کشور ۱۲۰میلیارد تومان است؛ لذا تأمین این منابع فراتر از اختیارات وزارت ارتباطات است. اگر همدلی در این حوزه باشد و مسائل حاشیه‌ای را دخیل نکنیم این امر محقق خواهد شد.

/پارسینه/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول