ارتباط تنگاتنگ محیط سایبر با امنیت ملی

سید علیرضا آل داود، پژوهشگر فضای مجازی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس:

  • آمریکایی ها در اسناد متعددشان بر این موضوع تاکید دارند که تسلط بر فضای سایبر موجب تسلط بر جهان خواهد شد، طبق تجارب کشورهای پیشرفته آنان برای مقابله با تهدیدات و آسیب های فضای مجازی در لایه های زیر ساخت، خدمات، سرویس و محتوا اقدامات بسیار جدی انجام داده اند و این در حالی است که امروز داده های سایبری جهانی تبدیل به دارائی های آمریکایی ها و غربی ها شده اند.
  • امروز تسلط، اشراف، مدیریت و کنترل و اثرگذاری بر مخاطب یک موضوع جدی در فضای مجازی است و مهمترین راه علاج این وضعیت خطرناک همانطور که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی نیز فرمودند راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است.
  • تمام اسناد نشان می دهد فضای سایبر در آینده ای نزدیک تمام معماری فضای حاکمیتی جهان را تغییر خواهد داد و روی همه مدل های حکومتی در دنیا از جمله ما اثر خواهد گذاشت.
  • ما باید در داخل کشور در مباحثی مانند رگولاتوری کارهای بسیار جدی انجام دهیم، در سطح اتحادیه اروپا تمرکزشان برای مدیریت و کنترل شبکه بر رگولاتوری است یعنی با مقررات، ضوابط، قوانین و چارچوب مشخص فضای مجازی را مدیریت و کنترل می کنند.
  • پیام رسان‌ها و شبکه های اجتماعی بستر انتشار شایعه و اخبار غلط در جامعه ما هستند، متاسفانه به دلیل رهاشدگی فضای مجازی داخل کشور و نبود اراده جدی از سوی برخی مسؤولان برای قانومند شدن این فضا، شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌ها به بستر اغتشاش آفرینی و برهم زدن امنیت روانی توسط سوادگران، مافیاها و مفسدان اقتصادی در کنار دشمن تبدیل شده اند.
  • سایبر تروریسم تهدید جدی بر علیه امنیت ملی ایران اسلامی است، یکی از برنامه های گروهک های تروریستی مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران بهره گیری از فضای مجازی با هدف تنش افزایی، ایجاد بحران و شکاف میان سطوح جامعه و حاکمیت است.
  • بهره گیری منافقین از شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام و پیام رسان ها مانند تلگرام و پراکسی های آن در راستای ناامن سازی فضای جامعه، شایعه سازی و ایجاد ناامنی روانی است که عملا بدلیل وجود فضای رمز شده مقابله و شناسایی آنان بسیار سخت، پیچیده و زمان بر است.
  • منافقین، سلطنت طلب ها و جریان نفوذ با پوشش کانال ها و صفحات طنز، سرگرمی، آشپزی در حال تلاش برای تغییر ذائقه، براندازی نرم انقلاب اسلامی و در تلاش برای بر هم زدن امنیت کشور هستند، وجود کانال های خاص مرتبط با سرویس های اطلاعاتی غربی که مروج اختلاف افکنی میان مردم و مسؤولان، قومی و تجزیه طلبی هستند در این فضا شرایط را به سمت نا امن شدن به پیش می برد و کشورهای غربی و جریان نفوذ با پوشش اینکه نباید با آزادی بیان مقابله شود دنبال ضربه زدن به انقلاب اسلامی هستند.
  • رخنه و نفوذ به ساختارهای استراتژیک نظام در دستور کار سازمان های اطلاعاتی غربی با بستر فضای مجازی قرار دارد، رصد و جمع آوری اطلاعات یکی از مهمترین شاخص ها سایبر تروریسم است که این ماموریت مهم بر عهده آژانس امنیت ملی آمریکا است که مهمترین روش ها و مجاری جاسوسی گروه های تروریستی برای رصد، جمع آوری و تحلیل اطلاعات در محیط سایبر که به عنوان یکی از مهمترین شیوه های سایبر تروریسم بر ضد ما محسوب می شود شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام و پیام رسان های غربی مانند تلگرام و نسخه های فارسی آن، واتس‌آپ است.
  • برنامه بعدی دشمنان برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی، بهره گیری از ظرفیت شبکه های اجتماعی برای ایجاد و گسترش تنش های اجتماعی(جنبش های اجتماعی) متراکم و گسترده است، یکی از مهمترین مختصات سایبر تروریسم تمرکز بر تنش‌زایی چند بعدی در سطح قومی، فرقه ای و اجتماعی است که از مصادیق آن می توان به نقش شبکه‌های اینترنتی اجتماعی مانند فیس بوک و توئیتر در ایجاد، گسترش و انعکاس ناآرامی‌های پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ اشاره کرد و حتی دولت آمریکا با هدف تنش سازی‌های متراکم و گسترده از مدیریت سایت‌های اجتماعی مانند توییتر، فیس‌بوک و یوتیوب درخواست کرد خدمات خود را بدون وقفه با تمرکز بر تحولات ایران ادامه دهند که خود بیانگر ارتباط تنگاتنگ محیط سایبر با امنیت ملی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول