برگزاری نشست ها و کارگاه های «بحران های اجتماعی و کنشگری سایبری روحانیت»

اباذر جعفری، مدیرکل فضای مجازی معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی :

  • نشست و کارگاه هایی با موضوع «بحران های اجتماعی و کنشگری سایبری روحانیت» برگزار می شود که در این نشست ها و کارگاه ها یک هدف گذاری داشتیم و با نگاهی به فضای سایبری، دریافتیم که ضعف عمده ای در ارائه روایت درستی از زندگی طلبگی وجود دارد.
  • طلاب در حوزه های مختلف فعالیت می کنند که این فعالیت ها باید روایت شود و مسأله اول ما، روایت زندگی طلبگی و احوالات روزمره طلبگی و ثبت واقعه و انتشار آن فضا و حال و هوای درون حوزه علمیه به بیرون از حوزه علمیه است که روایت درستی از حوزه علمیه به کسانی که فضای حوزه را ندیده اند، مخابره شود و این را نداشتیم و ضعف در روایتگری طلاب از خودشان بود.
  • بحران های اجتماعی متعددی را در این سال ها گذرانده ایم و طلاب در فضای سایبر هم حضور داشته اند اما آن چیزی که از طلاب می خواهیم، حضور صرفاً شخصی نیست، بلکه حضور توانمندانه جمعی راهبری کننده است که این طلاب بتوانند یک جریانی را در فضای سایبر راهبری کنند.
  • راهبری آنها به این است که آنها چه مقدار آموخته های فنی و محتوایی رسانه ای دارند و تکنیک ها و تاکتیک های این فضا را می شناسند و می توانند به خدمت بگیرند.
  • ما نشستی را برگزار کردیم که این مسأله را تبیین کنیم که بحران های اجتماعی و کنشگری سایبری روحانیت چیست؟ در این نشست ها، این مسأله تبیین شد که در بحران های اجتماعی رسانه، قدرت و شبکه دارد و تأثیر و تأثری نسبت به همدیگر دارند و ما به عنوان بازیگران و فعالانی در این حوزه نقشی داریم و سپس به قدرت، تأثیرگذاری و انواع روایت توسط اساتید مختلف پرداخته شد و مسأله تا حدودی در نشست افتتاحیه ما تبیین شد.
  • سپس به این مسأله نیاز داشتیم که مباحث و سرفصل های مطرح شده به یک شور و مشورت بیشتری برسد و اساتید بحث های خود را ارائه دهند و مصداقی بررسی و ورود عملیاتی طلاب در فضای سایبری دیده شود و اساتید کنشگری افراد شرکت کننده را ارزیابی کنند و نقاط قوت و ضعفشان برطرف شود و مجموعه اینها نیاز به زمانی بیش از این نشست افتتاحیه داشت، لذا کارگاه دو روزه ای را در نظر گرفتیم.
  • در این کارگاه به دو حوزه پرداختیم، یک بخش، کنشگری سایبری و فعالین سایبری در فضای مجازی و بخش دیگر گرافیک است و این دو حوزه را از هم جدا کردیم تا افراد متخصص در عرصه گرافیک به تولید بپردازند و استاد دوره یک مصداق و موضوع از مطالبه گری اجتماعی را به کرسی نشاند و کار را به خروجی رساندند.
  • در بخش کنشگری سایبری چهار استاد را در موضوعات مختلف در نظر گرفتیم و ثبت واقعه از نظر تصویری و روایتگری متنی را آموزش دادند و در بحث کنشگری روحانیت و اقناء در شبکه را در خدمت اساتید دیگری بودیم که مجموعه اینها برای فعالان کنشگری سایبری به نقطه ای برساند که اگر در موقعیت بحرانی و یا موضوع شخصی خواستند در فضای سایبر روایتگری کنند، آشنا باشند که چطور ثبت واقعه کنند و بنویسند و از مستنداتشان استفاده و آن را نشر کنند و در بحران اجتماعی به اثرگذاری در شبکه برسد و بتوانند راهبری شان را به همراه این مستندات به خروجی مؤثر در فضای سایبری برسند.
  • در این دوره اساتیدی همچون روح الله رفیعی با موضوع «قالب های روایت و ثبت واقعه تصویری»، حجت الاسلام محمدرضا جوان آراسته با موضوع «تأثیر و تأثرات متون در رسانه»، سید محمدرضا میری با موضوع «بحران های اجتماعی و واکنش سریع در گرافیک»، حجت الاسلام مصطفی اسماعیلی با موضوع «روایتگری طلاب در فضای سایبر» و سید محمدرضا اصنافی با موضوع «اصول اقناع و تأثیرگذاری در شبکه» به ارائه پرداختند.
  • در این دوره ۴۰ نفر ثبت نام کردند و پس از ارزیابی، حضور یافتند.
  • در این دوره، شرکت کنندگانی از تهران، اصفهان و کاشان و… نیز حضور داشتند.

/خبرگزاری حوزه/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول