برای کاهش استرس و اضطراب کرونا سیر و سیاحت در فضای مجازی را کم کنید

دکتر فاطمه رضایی، روانشناس خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری با اشاره به  افزایش ترس و استرس ناشی از مبتلا شدن به ویروس کرونا در جامعه گفت:

  • بعد از شیوع کرونا ویروس در جامعه، رفتارها و افکار وسواس‌گونه به شدت زیاد شده است. فکر اینکه هر لحظه من هم مبتلا می‌شوم بیشتر از خود بیماری افراد و شهروندان را به خود درگیر کرده است. در شرایطی که پزشکان اطمینان خاطر می‌دهند درصد مرگ و میر این بیماری نسبت به سایر بیماری‌های مشابه کمتر است ولی چون همه‌گیری آن در سرعت بالایی رخ می‌دهد، عموم شهروندان با رعایت نکات بهداشتی نیز تصور می کنند که حتما به این بیماری مبتلا می شوند.
  • همه ما روزانه در معرض شنیدن و دیدن انواع اخبار خوب و بد هستیم. اخباری که بسیاری از آن‌ها درست نبوده و صرفاً جنبه روانی دارند. اخباری که نیازی نیست مردم آن‌ها را منتشر کنند. اخباری که همچون ویروس پخش شده و مدیریت و کنترل افکار عمومی را بر هم می‌زند و به عنوان جوک و لطیفه در جامعه دست به دست می‌شود.

از سیر و سیاحت در فضای مجازی بکاهیم

  • برای جلوگیری از ترس و استرس ناشی از کرونا ویروس نیاز نیست شهروندان به صورت مداوم در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اخبار درست یا نادرست کرونا را دنبال کنند. در شرایط فعلی و قرنطینه خانگی اوقات فراغت افراد افزایش یافته، پس بهتر است کمی از سیر و سیاحت در فضای مجازی فاصله گرفته و بیشتر از گذشته در کنار اعضای خانواده باشند. سعی کنید خود را با برنامه‌های دیگر مشغول کنید تا اینکه مدام بخواهید اخبار کرونا را پیگیر شوید.
  • این روزها رسانه ملی نیز می‌تواند در گفت‌وگو با افرادی که از کرونا ویروس رهایی یافته‌اند، برنامه‌هایی تهیه و پخش کند تا مردم بدانند همه آن افرادی که به کرونا مبتلا شده‌اند نیاز به بستری شدن در بیمارستان‌ها ندارند و تنها افراد بسیار اندکی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، فوت می‌کنند.

پخش برنامه‌های امیدوارکننده از رسانه ملی

  • پخش برنامه‌های امیدوارکننده از رسانه ملی به‌عنوان یک رسانه عمومی تصویری تأثیر مستقیمی در افزایش روحیه و اعتماد عمومی دارد، تلویزیون به عنوان یک رسانه همه گیر می‌تواند با کاربرد سرگرمی، علمی و آموزشی این روزهای کرونایی را به فرصت خوبی برای خانواده‌ها تبدیل کند.
  • بیش از ۲۲ هزار نفر از مبتلاشدگان به این ویروس از بیمارستان‌ها مرخص شده‌اند، با وجودی که عموم مردم با ترس از ابتلا شدن به کرونا در حال سپری کردن ایام هستند، انتشار این نوع اخبار که بهبودیافتگان کرونا مدام در حال افزایش هستند می‌تواند تا حدودی از ترس و جو روانی موضوع بکاهد.
  • ترس از ابتلا به کرونا به حدی میان تعدادی از شهروندان زیاد است که بسیاری از افراد سالم به شکل بسیار افراطی و وسواسی تمام اسباب و اثاث منزل را مدام شسته و ضدعفونی می‌کنند به طوری که دست‌هایشان از شدت کار با مواد ضدعفدنی کننده زخم شده و مطمئناً عواقب این نوع رفتارها را بعد از اتمام کرونا ویروس به سختی می‌توان جبران کرد؛ چرا که این نوع رفتارها باعث دوام وسواس در افراد شده و زندگی را سخت می‌کند.
  • در برخی جوامع ترس از ابتلا به کرونا خودش را در خشونت و نزاع و مخصوصاً خشونت علیه زنان نشان می‌دهد. در جامعه‌ای دیگر ترس منجر به غارت و هجوم آوردن به فروشگاه‌ها و مراکز خرید می‌شود و در برخی جوامع نیز ترس باعث خرید و فروش اسلحه شده است.
  • یکی دیگر از علل استرس مردم در این روزها کمیاب شدن و عدم دسترسی به لوازم بهداشتی از جمله ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده است. افراد سودجو با احتکار لوازم بهداشتی باعث متشنج کردن جامعه شدند. با وجودی که در چنین شرایطی امنیت روحی و روانی جامعه بسیار مهم است ولی این افراد بار روانی جامعه را افزایش دادند و در حال حاضر از این افراد می‌توان به عنوان کاسبان کرونا نام برد که در فضای مجازی و حقیقی به کارهای خلاف پرداخته و در نقاب ماسک‌ها پنهان شده و جامعه را دچار نگرانی کردند.

/ خبرگزاری علم و فناوری/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول