کلاهبرداری با راه اندازی پویشهای مردمی در فضای مجازی
سرهنگ علی کریمی رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه :
- متأسفانه مجرمان سایبری وقایع و رخدادهای روز را دستمایه کلاهبرداری خود کرده و با سوءاستفاده از اعتماد هموطنان و البته بهره بردن از شیوههای مختلف مهندسی اجتماعی، سعی دارند اهداف مجرمانه خود را عملی کنند.
- افراد سودجو با انتشار تصاویر و تبلیغات اغواکننده در شبکههای اجتماعی، از احساسات انسان دوستانه هموطنان سوءاستفاده کرده و با فریب دادن قربانیان، دست به کلاهبرداری و سرقت اطلاعات بانکی آنان میزنند.
- مجرمین سایبری با انجام تبلیغات گسترده در قالب پویشهای مردمی و اعلام شمارهحسابهایی که معمولاً جعلی میباشند، از اعتماد هموطنان سوءاستفاده مینمایند.
- این افراد پس از دریافت کمکهای انساندوستانِ، دیگر پاسخگو نبوده و شماره تماس و اکانت خود در شبکههای اجتماعی را از دسترس خارج میکنند.
- برای واریز کمکهای مردمی، میبایست نکات امنیتی را در نظر گرفت. بنابراین شخص و یا سازمانی که میخواهید به حسابش مبلغی واریز کنید را بررسی کرده و از صحت آن مطمئن شوید.
- پیگیری اخبار از رسانههای رسمی و بخصوص رسانه ملی میتواند تا حد بسیار زیادی دست مجرمان سایبری را دررسیدن به اهداف مجرمانه کوتاه کنند.
- باید توجه داشت تمامی درگاههای بانکی کشور زیر دامنه سایت shaparak.ir میباشند، لذا کاربران باید در هنگام پرداخت به این موضوع توجه نمایند.
- یکی از لازمههای جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز و عدم کارایی سایتهای جعلی(فیشنگ)، فعالسازی رمز دوم پویا است.
/پلیس فتا/