Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/majazist96/public_html/wp-content/plugins/wp-jalali/lib/date.php on line 96

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/majazist96/public_html/wp-content/plugins/wp-jalali/lib/date.php on line 98

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/majazist96/public_html/wp-content/plugins/wp-jalali/lib/date.php on line 260

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/majazist96/public_html/wp-content/plugins/wp-jalali/lib/date.php on line 262

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/majazist96/public_html/wp-content/plugins/wp-jalali/lib/date.php on line 283

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/majazist96/public_html/wp-content/plugins/wp-jalali/lib/date.php on line 351

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/majazist96/public_html/wp-content/plugins/wp-jalali/lib/date.php on line 353
انجام عملیات بانکی روی کیف پول گپ از هفته آینده امکان‌پذیر خواهد بود – مجازیست

انجام عملیات بانکی روی کیف پول گپ از هفته آینده امکان‌پذیر خواهد بود

مجازیست-مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیام‌رسان گپ در قسمت پنجم از فصل دوم شبانه‌های پیوست که با حمایت شرکت خدمات انفورماتیک برگزار می‌شود از رونمایی نسخه جدید پیام‌رسان گپ در آینده‌ای نزدیک خبر داد:‌

  • حدود ۳ سال است که بازاریابی در کشور‌های خارج از ایران را با نسخه‌هایی متفاوت از نسخه فعلی گپ شروع کردیم. نیاز بود که این نسخه‌ها در کشور‌های مختلف به هم مرتبط و باهم در ارتباط باشند. کاری که انجام شد از نظر معماری بسیار متفاوت با گپ فعلی است. در نسخه جدید بار ترافیک به شدت توزیع‌پذیر است و می‌توانیم هم‌زمان در چند کشور سرویس‌دهی کنیم. احتمالا از بهار سال آینده در یکی از کشور‌هایی که شریک تجاری داریم اولین جریزه پیام‌رسان گپ در خارج از کشور روشن می‌شود و احتمال زیاد تا آخر امسال نسخه جدیدی از پیام‌رسان گپ با معماری جدید در ایران رونمایی خواهد شد.
  • در مورد شباهت زیاد نام پیام‌رسان گپ و آی‌گپ باید بگویم که هر دوی این پیام‌رسان‌ها تقریبا در یک دوره زمانی شروع به فعالیت کردند اما دامین و اسم برند گپ از سال‌ها قبل ثبت شده بود. فقط اینکه ما رونمایی اولیه خود را در خارج از کشور انجام دادیم و کمی دیرتر از آی‌گپ فعالیت خود را در ایران آغاز کردیم. با این حال ثبت این نام در ایران و اروپا حدود سال‌ ۱۳۹۰ است.

۶۰ پیام‌رسان روی گوشی مدیرعامل

  • میزان استفاده خودم از این پیام‌رسان داخلی باید بگویم که تمام پیام‌رسان‌های ایرانی را روی گوشی خود نصب کردم و در صورت لزوم از آن‌ها استفاده می‌کنم که تمام کار‌های شخصی خودش و کار‌های مربوط به شرکت‌ را روی گپ انجام می‌دهم.
  • باید با تمام مخاطبان کاری و شخصی‌ام در ارتباط و تعامل باشم که از پیام‌رسان واتس‌اپ هم استفاده می‌کنم.
  •  ولی از حدود ۲ سال قبل دیگر به استفاده از پیام‌رسان تلگرام نیاز پیدا نکرده ام این درحالی است که پیام‌رسان تلگرام با دستور قوه‌قضائیه از اردیبهشت ماه سال ۹۷ با بیش از ۴۰ میلیون کاربر ایرانی فیلتر شده است.
  • در مورد آن اسکرین‌شات مربوط به صحبت‌هایم با امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات بوده، باید تاکید کنم که اینطور نیست که اگر کسی رستوران داشته باشد دیگر از هیچ رستوران دیگری غذا نخورد. من هم با وجود آن که مدیرعامل یک پیام‌رسان هستم بسته به شرایط مختلف از پیام‌رسان‌های مختلفی استفاده می‌کنم. با توجه به فعالیت مرتبط با پیام‌رسان‌ها در حال حاضر بیش از ۶۰ پیام‌رسان روی گوشی هوشمندم نصب کرده‌ام.
  • در طول این ۷ سال فعالیت عمومی پیام‌رسان گپ در ایران هیچ‌کدام از نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی از جمله قوه‌قضائیه از ما هیچ دسترسی نخواسته و از لحاظ قانونی هم شدنی نیست.
  • طبق قانون وزارت ارتباطات به‌عنوان صادرکننده پروانه فعالیت شرکت‌های ارتباطی، در صورت درخواست سازمان‌های قضایی یا امنیتی باید اطلاعات را از شرکت دریافت و به مقام‌های قضایی امنیتی تحویل دهد. اما هنوز هیچ پروانه‌ فعالیتی برای هیچ‌کدام از پیام‌رسان‌های داخلی صادر نشده است تا از این طریق درخواست اطلاعات کنند از همین رو شاید بتوان گفت که پیام‌رسان‌ها به‌نوعی بدون نظارت‌ترین پلتفرم‌های داخل کشور هستند
  • تنها یک شعبه تخصصی از قوه قضائیه در صورت نیاز امکان دریافت اطلاعات از اپراتور‌های ارتباطی کشور را دارد و تا به امروز تنها اطلاعاتی که از ما دریافت شده، یک مورد مربوط به کودک‌ربایی و یک مورد فروش مواد مخدر بوده است که در آن دو مورد هم تنها شماره موبایل و شماره آی‌پی فرد متخلف از ما خواسته شده و نه اطلاعات دیگر.
  • بخشی از سرویس‌های ما مانند تماس‌ها End to End رمزنگاری شده است و هیچ اطلاعاتی از آن ذخیره نمی‌شود و هیچ اطلاعاتی غیر از Call-log افراد ذخیره نمی‌شود.
  • پیام‌رسان گپ مانند تلگرام کلادبیس است و کاربران می‌توانند از طریق پلتفرم‌های مختلف مانند ویندوز اندروید یا وب اکانت خود را چک کنند.
  • تمام پیام‌رسان‌ها برای ارسال پیام به مقصد و قابلیت سرچ باید پیام‌ها را روی سرور خود داشته باشند.
  • با توجه به قانونی بودن Lawful interception در ایران، هیچ شخصی خارج از روند مشخص و قانونی نمی‌تواند درخواست هیچ اطلاعاتی را داشته باشد.

به نام پیام‌رسان ایرانی به کام دیگران

  • ما در دوره‌های مختلف تبلیغات انجام داده‌ایم اما خیلی از طرح‌هایی که برای جذب مخاطب اجرا کردیم به‌واسطه یک سری محدودیت‌ها دچار اشکال شد.
  • سال ۹۰ که پروژه گپ را استارت زدیم، شرکت حدودا ۱۲ سال قدمت داشت و پس از تجربه‌هایی که در حوزه بازی و سرگرمی کسب کرده بودیم وارد این حوزه شدیم. در آن زمان تمرکز خود را روی دو مقوله محتوا و سرگرمی گذاشتیم. ما به آرامی در حال رشد بودیم اما رخدادهایی از جمله فیلتر تلگرام باعث شد تا با حجمه‌ای از کاربران خارج از برنامه‌ریزی خود مواجه شویم.
  • این اتفاق باعث شد تا از برنامه‌ریزی اولیه خود خارج شویم. یعنی به جای آن که روی فیچر‌های پیام‌رسان کار کنیم تمام تمرکز خود را روی گسترش زیرساخت قرار دادیم. در نهایت مجبور شدیم نوع بازاریابی و جذب کاربر را تغییر دهیم.
  • آسیبی که فیلترینگ به پیام‌رسان‌های داخلی از جمله گپ وارد کرده خیلی بیشتر از هرچیز دیگری بود. اگر فیلترینگی در کار نبود پیام‌رسان‌های داخلی همان رشد طبیعی خود را طی می‌کردند و با این فشار‌ها مواجه نمی‌شدند.
  • به زودی یک بازی روی این بستر رونمایی می‌شود و در سال آینده ۴ بازی جدید به بستر گپ اضافه خواهد شد.
  • برداشت ما این بود که فیلترینگ تلگرام برای این انجام شده که هات‌گرام و تلگرام طلایی به وجود بیاید. ما معتقد بودیم که اگر قرار است این دو پیام‌رسان به عنوان پروژه‌های حاکمیتی فعالیت داشته باشد و جایگزین تلگرام باشد، این موضوع باید به مردم اعلام شود.» به گفته انجیدنی چیزی که داشت اتفاق می‌افتاد، این بود که فیلترینگ تلگرام به نام پیام‌رسان‌های بومی بود اما به کام دیگران تمام می‌شد.
  • فیلترینگ باعث رشد هیچ صنعتی نمی‌شود. اگر هزینه‌های فیلترینگ را روی فرهنگ‌سازی خرج کنیم به مراتب نتیجه بهتری حاصل می‌‌شود. حق انتخاب با فرهنگ‌سازی به مردم داده شود نه اینکه چیزی فیلتر شود.

کنار گذاشته شدن از بازی

  • از زمان ورود ویروس کرونا به ایران در خصوص گسترش سرویس‌های خود برای ارائه سرویس‌های دورکاری و آموزش بررسی‌هایی انجام دادیم. برای دورکاری ابزار پخش زنده گپ را راه‌اندازی کردیم که از فروردین ۹۹ اجرا شد.
  • بهبود کیفیت تماس تصویری از دیگر مواردی بود که بعد از کرونا وقت زیادی روی آن گذاشتیم. قابلیت کنفرانس ویژگی دیگری بود که به مرور به پیام‌رسان گپ اضافه شد. در حالت کنفرانس تا ۱۰۰ نفر می‌توانند تماس صوتی و تصویری برقرار کنند. این قابلیت به‌صورت آزمایشی اجرا شد و به زودی نسخه بعدی با قابلیت‌های بیشتر ارائه خواهد شد.
  • در این حوزه سرویس‌‌هایی مانند تخته‌‌سفید را به گپ اضافه کردیم. برای آموزش قدم بزرگی برداشتیم اما متاسفانه باضربه محکمی از سمت شاد مواجه شدیم و آن پروژه متوقف ماند.
  • پیش از کرونا هم مدارس زیادی از پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی استفاده می‌کردند. بررسی‌های ما نشان داده بود که مدارس علاقه دارند تا از خدمات رایگان روی بستر پیام‌رسان‌ها به جای پورتال‌ها و سامانه‌های نرم‌افزاری استفاده کنند.» آنطور که مدیرعامل گپ توضیح داد قابلیت‌های زیادی از جمله پخش زنده، LMS و موارد دیگر برای توسعه بخش آموزش در اختیار این پیام‌رسان قرار داشت.
  •  پیام‌رسان گپ تنها پیام‌رسان ایرانی است که به قابلیت Kids Mode مجهز است، این موضوع یکی دیگر از مزایای این پیام‌رسان برای توسعه بخش آموزش است و این قابلیت‌ها باعث شد تا این پیام‌رسان بتواند با آموزش‌پرورش وارد فاز همکاری شود و ادغامی که مد نظر آموزش و پرورش بود روی بستر این پیام‌رسان پیاده‌سازی شود.
  • همه این موارد طبق هماهنگی‌های قبلی با آموزش و پرورش انجام شده بود و یکی دو روز مانده به عرضه عمومی سامانه آموزشی گپ، خبر همکاری انحصاری آموزش و پرورش با همراه‌اول و پروژه شاد منتشر شدکه این کار ضربه مالی بزرگی به پیام‌رسان‌ها از جمله گپ وارد کرد.

وام ۵ میلیاردی

  • در وزارت ارتباطات وامی به نام وام وجوه اداره شده وجود دارد که همه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌ها می‌توانند برای دریافت آن اقدام کنند. برای پیام‌رسان‌ها سقف این وام ۵ میلیارد تومان اعلام شد. زمانی که تلگرام فیلتر شد و حجم زیادی از کاربران به استفاده از پیام‌رسان ما روی آوردند ما به شدت به خرید تجهیزات و سخت‌افزار نیاز پیدا کردیم و مجبور شدیم با آن که اصلا شرایط باز پرداخت این تسهیلات مناسب نیست، آن را دریافت کنیم.
  • کل هزینه این وام را خرج خرید سخت‌افزار و تجهیزات کردیم. باید بابت این وام از وزارت ارتباطات تشکر کنیم چرا که با کوتاه کردن سیکل اداری کمک بزرگی به ما کردند.
  • مسیر‌های درآمدی مختلفی در پیام‌رسان گپ وجود دارد و یکی از اصلی‌ترین مسیر‌های درآمدی ما روی حوزه B2B و ارائه خدمات روی بستر گپ به سازمان‌ها است. بخش دیگر درآمد در حوزه سرگرمی و بازی است. منبع درآمد بعدی خدماتی است که به‌صورت بات ارائه می‌کنیم.
  • در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار استارت‌آپ‌ در قالب بات روی گپ فعالند و بابت خدماتی که به این استارت‌آپ‌ها ارائه می‌کنیم، یک درصد از کیف پول آن‌ها کارمزد دریافت می‌کنیم. کارمزد روی فروش محتوا و درآمد خارج از کشور از دیگر منابع درآمدی است که گپ روی آن‌ها تمرکز کرده است.
  • با توجه به این که سیتسم بانکی قوی‌ یا یکپارچه در قاره آفریقا وجود ندارد و کیف‌پول‌ها حاکم بازار هستند، ما برای اینکه از تجربه کیف‌پول‌های آفریقایی استفاده کنیم و هم برای اینکه اولین تجربه تبدیل پول ایران و یک کشور دیگر را روی کیف پول پیاده کنیم با تعدادی از کیف‌پول‌های آفریقایی تفاهم‌نامه امضا کردیم. قرار شد روی یک بستر توکنایز شده با یکدیگر تبادل انجام دهیم.
  • علاوه بر آن یک کیف پول بلاک‌چین هم راه‌اندازی کردیم که برای تسویه حساب با کیف‌پول‌های آفریقایی از آن استفاده کنیم.
  • این پیام‌رسان به گروه MTN اضافه شده و در همان سفر آفریقا از طرف گروه MTN برای مذاکره دعوت شدیم و پیشنهاد آن‌ها این بود که پیام‌رسان گپ به این گروه بپیوندد و گروه MTN‌ سرمایه‌گذار این پیام‌رسان باشد. بعدا بنا بر پیشنهاد مدیرعامل وقت ایرانسل، قرار شد سرمایه‌گذاری MTN از مسیر ایرانسل انجام شود و با پایان‌ یافتن دوره مدیرعاملی آقای دزفولی، مدیرعامل وقت ایرانسل، این سرمایه‌گذاری به مرحله انجام نرسید.
  • زمانی که با MTN مذاکره کردیم خواسته آن‌ها این بود که این همکاری متوقف شود تا با یک کیف‌پول ری‌برند‌ شده همراه MTN وارد این حوزه شویم اما بعد از تغییر مدیرعامل در ایرانسل و علاقه ایرانسل برای سرمایه‌گذاری روی مجموعه روبیکا این ماجرا اتفاق نیافتاد.
  • زمانی که ماجرای مهاجرت کاربران از واتس‌اپ به سیگنال مطرح شد، آن‌قدری که کاربران گپ تولید محتوا کردند خود ما اقدامی انجام ندادیم. گپ شاید به عنوان اولین پیام‌رسانی بود که قابلیت کامنت گذاشتن روی پیام‌های یک کانال را راه‌اندازی کرد و همچنین اولین پیام‌رسانی بود که در آن یک بات امکان پرداخت داشت و همه این‌ها از ایده‌ها و پیشنهادات کاربران اتفاق افتاده است.

در مسیر دولت الکترونیکی

  • درباره موفقیت خدمات دولت الکترونیکی این پیام‌رسان باید بگویم که ما دو مسیر را در پیاده‌سازی سرویس‌های دولت الکترونیکی را طی کردیم. یک مسیر که خود برای ارائه خدمات با سازمان‌های مختلف رایزنی کنیم و یک مسیر هم مصوبه شورای عالی فضای مجازی بود که وزارت ارتباطات دسترسی پیام‌رسان‌های بومی به خدمات دولتی را فراهم کند. مسیر وزارت ارتباطات تا الان خیلی خوب پیش نرفته و ما از آن مسیر به هیچ سرویس دولت الکترونیکی دسترسی پیدا نکردیم، اما خودمان با یک سری از سازمان‌ها قرارداد همکاری امضا کردیم. سه سال قبل با شهرداری مشهد همکاری کردیم و ۱۰ تا از سرویس‌های این شهرداری را به گپ اضافه کردیم. امکان پرداخت کرایه تاکسی را با شهرداری تهران پیش بردیم. مترو مشهد و خدمات پیگیری نامه‌ها را در چند استان روی گپ پیاده‌سازی کردیم.
  • متاسفانه با هر سازمانی که مشارکت می‌کنیم با تغییرات مدیریتی همراه می‌شود. ما با ۳ اپراتور کشور وارد مذاکره شدیم که هر سه با تغییرات مدیریتی همراه شدند. مجموعه پست‌بانک هم به همین شکل پس از مذاکرات، با تغییر مدیرعامل همراه شد و این تغییرات باعث شد چند ماهی این پروژه با تاخیر مواجه شود.
  • همکاری گپ و پست‌بانک، کیف پولی است که تمام زیرساخت آن روی Core این بانک است و یک حساب بانکی واقعی در پست‌بانک برای هر مشتری که سمت گپ وجود دارد ایجاد می‌شود و تبادلات بر اساس حساب‌بانکی کاربر انجام می‌شود.
  • کاربران گپ از همین هفته می‌توانند خیلی از عملیات‌های بانکی خود را روی کیف پول گپ از طریق Core پست‌بانک انجام دهند.
  • سال ۲۰۱۸ تفاهم‌نامه‌ای را با سازمان حج و زیارت برای ارائه خدمات آموزشی و ارتباطی زائران امضا کردیم. چند سرویس مکان‌محور برای پیدا کردن زائران در سطح شهر و چند سرویس دیگر را پیشنهاد دادیم. به محض رسیدن زائران به عربستان، دولت این کشور اکثر پیام‌رسان‌های مختلف کشور‌های دیگر را فیلتر کرد و پیام‌رسان گپ هم یکی از آن‌ها بود. این موضوع چند روز ادامه داشت و پس از چند روز خود دولت عربستان تمام پیام‌رسان‌ها را از فیلتر خارج کرد.
  • یکی از سرویس‌هایی که دوست داشتیم در گپ ارائه دهیم امکان توکنایز کردن سرمایه‌ها بود. هدفمان این بود که از این موضوع در ارتباط گرفتن با کشور‌های دیگر بهره بریم.ما روی یک بستر کیف‌پول بلاک‌چین، گپسی را به‌عنوان یک ارز دیجیتال ایرانی مطرح کردیم. برنامه ما این بود که از طریق گپسی از داخل و خارج برای خودمان سرمایه جذب کنیم و هم اینکه بستری را برای تامین مالی جمعی بر پایه توکن در داخل و خارج از کشور فراهم کنیم. این پروژه در شرف انجام بود که ما با کلی هشدار از سوی بانک مرکزی و رگولاتور‌های مالی کشور مواجه شدیم مبنی بر اینکه این کار ممنوع است و نباید انجام شود، این موضوع باعث شد تا گپسی متوقف شود اما برای سال آینده اولین موضوعی که روی آن تمرکز دارند تقویت گپسی در حوزه بین‌الملل است.

/پیوست/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول