کلاب هاوس رقیب قدرتمند رادیو

مجازیستدکترحجت اله عباسی، پژوهشگر رسانه و مدرس دانشگاه در کانال تلگرامی شخصی اش نوشت:

در تازه ترین نوآوری، شبکه اجتماعی کلاب هاوس به مانند بمب خبری در فضای بین المللی منفجر شده است. پازل رسانه های جدید در فضای مجازی در حال کامل شدن است.

کلاب هاوس شبکه ای صدا محور و در واقع رقیبی قدرتمند برای رسانه رادیو در فضای مجازی است. بر خلاف رسانه رادیو در ایران که مهمانان و سخنرانان دست چین و مشخصی از گروههای همسو با گرایش مدیران را به برنامه های رادیویی دعوت می کنند. در شبکه اجتماعی کلاب هاوس انحصار و دروازه بانی وجود ندارد.

در کلاب هاوس همه افراد با مرام ها و مسلک های مختلف سیاسی و مذهبی و جریانات سیاسی با هر نوع گرایش حضور دارند. کلاب هاوس پدیده ای پست مدرنیستی و اجازه می دهد همه صداهای خاموش به رسانه دسترسی داشته باشند.

گروههای فشار در کلاب هاوس جایی ندارند. اگر به منطق بحث آزاد تن در دهند به مانند سایر اعضاء هستند ولی اگر بنای کار آنها بر شامورتی بازی و معرکه گیرب باشد  امنیت پولادین نداشته و توسط کاربران ریپورت می شوند.

در شبکه اجتماعی کلاب هاوس گفت و گو های سخنرانان و مهمانان با هماهنگی ادمین های اتاق کنفرانس به صورت زنده پخش می شود. اعضای اتاق می توانند هر نوع سوال را آزادانه با سخنرانان در میان گذارند.

در کلاب هاوس آنقدر تنوع موضوعات وجود دارد که شهروندان می توانند متناسب با گرایش و علایق و سلایق خود اتاق کنفرانسی دلخواه جستجو و در آن به بحث و گفتگو بپردازند. همه جماعات و احزاب و جریانات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی می توانند برای خود رسانه ای رادیویی وب پایه در اپلیکیشن کلاب هاوس راه اندازی کنند و به بحث و تبادل نظر بپردازند.

ایرانیان در استفاده و استقبال از این شبکه در همین دوسه هفته اخیر در سطح بین المللی پیش گام و خوش درخشیده اند. برغم اینکه هنوز مدت اندکی از فعالیت این شبکه نگذشته است جایگاه  محکمی برای خود در کلاب هاوس ساخته و پرداخته کرده اند.

رسانه اجتماعی کلاب هاوس گفت و گو محور است و از قضا به مهم ترین نیاز شهروندان در عصر حاضر پاسخ می دهد. چنین تجربه ای مسبوق به سابقه نیست و به نظر می رسد در روزهای آتی به سرعت در بین کاربران ایرانی توسعه پیدا کند.

در حال حاضر رهبران فکری مشتمل بر روزنامه نگاران، کنشگران سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی به صورت گسترده در این شبکه صف آرایی کرده اند. اما به طور یقین روزهای خوش تری در انتظار این شبکه نوپدید نشسته است. به گونه ای در هر شهر و روستا چنین شبکه ای برای گفت و گو شکل بگیرد.

شبکه اجتماعی کلاب هاوس در واقع «رادیو جماعات» در فضای مجازی است. در هر اتاق کنفرانس ۸ هزار نفر زیر چتر موضوعی واحد گرد هم می آیند تا از طریق گفت و گو به بحث درباره مهمترین موضوعات روز جامعه بپردازند. اعضای این اتاق ها به جغرافیای خاصی محدود نیستند.

اقبال به شبکه اجتماعی کلاب هاوس می تواند عرصه را هرچه بیشتر بر رسانه در حال افول رادیو در ایران تنگ تر  کند و حسادت مدیران آنها را برای ایجاد انحصار برانگیزد. به نظر می رسدهمان بلایی که سر سینمای خانگی برای گرفتن مجوز پخش آمده است به گونه ای دیگر در بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰در کمین این رسانه اجتماعی آفتابی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول