رگولاتوری به اپراتورهای همراه و مخابرات برای اختلال در «کلاب هاوس» اخطار داد

مجازیستاز پنج‌شنبه شب (۱۹ فرودین) و هم‌زمان با برگزاری مصاحبه با رئیس کل بانک مرکزی در کلاب هاوس، گروه حاضر در اتاق مصاحبه از فیلتر شدن کلاب هاوس خبر دادند؛ اما همان زمان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در گروه حضور داشت هرگونه اختلال و فیلتر این شبکه اجتماعی را رد و اعلام کرد کسانی که اعلام به فیلتر این شبکه می‌کنند هدفشان تشویش و تهدید است.

این اختلال ابتدا در شبکه همراه اول و مخابرات وجود داشت، در نهایت از نیمه شب جمعه (۲۰ فروردین) نیز، دسترسی به کلاب هاوس توسط کاربران ایرانسل نیز غیر ممکن شد.  از همان زمان تا کنون دسترسی به این شبکه اجتماعی روی اپراتورهای همراه بدون فیلتر شکن امکان پذیر نیست. براساس شنیده‌های پیوست گفته شد که دستور فیلتر کلاب‌هاوس به اپراتورهای همراه ابلاغ شده است. این شبکه از طریق اپراتورهای ثابت به جز مخابرات فعلا در دسترس است.

پیش از این وزارت ارتباطات به پیوست گفته بود که  کلاب‌هاوس در مخابرات ایران و همراه اول و ایرانسل از دسترس خارج شده است. یک منبع آگاه در وزارت ارتباطات به پیوست گفت که هیچ دستور قضایی رسمی برای فیلتر کلاب‌هاوس دریافت نشده و این اختلال هم عادی به نظر نمی‌رسد.

نامه اخطار رگولاتوری به همراه اول، ایرانسل و مخابرات برای برطرف کردن اختلال روی شبکه کلاب هاوس

حالا رگولاتوری امروز (۲۲ فروردین ) اعلام کرده است که به اپراتورهای همراه و مخابرات برای اختلالی که روی این شبکه ایجاد کرده‌اند هشدار داده است. این نامه روز گذشته از سوی حسین فلاح جوشقانی، رئیس رگولاتوری به مدیران دو اپراتور اصلی کشور یعنی ایرانسل و همراه اول و مخابرات ایران ارسال شده است.

در این نامه به این اپراتورها برای اختلال در سیستم IP کشور روی شبکه کلاب‌هاوس اخطار داده شده است. در این هشدار به ماده ۷۳۷ قانون مجازات اسلامی که ایجاد اختلال در ارتباطات را جرم‌انگاری کرده استناد شده‌است. همچنین در این نامه به بند ف ماده ۳ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز استناد شده که براساس آن این وزارتخانه را طبق قانون مامور حراست و حفاظت از تبادل اطلاعات در شبکه‌های اطلاع رسانی تعیین کرده است. در این نامه تاکید شده که در صورت استمرار این اختلال و با توجه به جمع‌آوری ادله فنی، گزارش رخداد جرم برای پیگیری قضایی به دادسرا ارائه و درخواست پیگرد قضایی آمران و عاملان این اختلال ثبت و پیگیری خواهد شد.

در ماده ۷۳۷ قانون مجازات اسلامی آمده است که هر کسی به طور غیر مجاز با اعمالی از قبیل واردکردن، انتقال دادن، حذف کردن، متوقف کردن، دستکاری یا تحریب داده‌ها یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری، سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی دیگری را از کار بی‌اندازد یا کارکرد آنها را مختل کند به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال زندان یا جزای نقدی از ۱۰ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریا یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

در هفته‌های گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و دادستان کل کشور اعلام کرده‌ بودند که تصمیمی برای فیلتر کلاب‌ هاوس مطرح نشده است.

/پیوست/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول