شکایت ترامپ از شبکه‌های اجتماعی شکست خواهد خورد

مجازیسترییس جمهور پیشین آمریکا که پس از حمله به ساختمان کنگره در ششم ژانویه امسال و به دلیل ترس از ترویج خشونت از سوی او، حساب کاربری‌اش در فیس‌بوک، توییتر و یوتیوب معلق شده، چهارشنبه گذشته چند طرح دعوی سنخی (گروهی) در دادگاه فدرال میامی علیه این سه شرکت مطرح کرد.

ترامپ در این شکایات مدعی شده که تعلیق حساب کاربری او، ناقض متمم اول قانون اساسی ایالات متحده است. این در حالی است که هر سه شرکت یاد شده خصوصی هستند و مقررات متفاوتی بر آنها حکم‌فرماست.

پل برت، نایب رییس مرکز کسب‌وکارها و حقوق بشر دانشگاه نیویورک:

  • ترامپ موضوع متمم اول قانونی اساسی را کاملا اشتباه متوجه شده است. این متمم قانونی مربوط به سانسور دولتی و آزادی بیان است و شرکت‌های خصوصی را از مدیریت محتوا روی پلتفرم‌های‌شان منع نمی‌کند.

پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی، بر اساس بند ۲۳۰ قانون شایستگی ارتباطات مصوب سال ۱۹۹۶، تا زمانی که «حسن نیت» داشته باشند، مجاز به مدیریت خدمات‌شان به نحو دلخواه هستند. این قانون به طور کل، شرکت‌های اینترنتی را از مسوولیت محتواهایی که کاربران‌شان منتشر می‌کنند، مبرا می‌داند.

اما ترامپ و سایر محافظه‌کاران، همیشه این بحث را مطرح می‌کنند که توییتر، فیس‌بوک و سایر پلتفرم‌های شبکه اجتماعی، از این محافظت قانونی سوءاستفاده می‌کنند و باید مصونت آنها لغو، یا حداقل با توجه به تامین الزامات تدوین شده از سوی دولت، به آنها اعطا شود.

هر سه شکایت مطرح شده خواستار پرداخت خسارات به مبلغی نامشخص، اعلام خلاف قانون اساسی بودن بند ۲۳۰ و بازگرداندن حساب‌های کاربری ترامپ و سایر شاکیان شده است؛ یعنی چندین نفر دیگر که پست‌ها و حساب‌های کاربری‌شان حذف شده.

اریک گلدمن، استاد حقوق دانشگاه سانتاکلارا در کالیفرنیا، که بیش از ۶۰ شکایت شکست خورده مشابه در چند دهه اخیر مربوط به حذف یا تعلیق حساب‌های کاربری را بررسی کرده‌ است:

  •  شکایات ترامپ به جایی نخواهد رسید.
  •  در همه این شکایات به مواردی مشخص مانند متمم اول استناد شده و هیچ کدام به جایی نرسیده است. شاید ترامپ برگ تازه‌ای در آستین داشته باشد که شکایت‌اش را با سایرین متفاوت کند؛ هرچند من بعید می‌دانم.
  • احتمال دارد که ترامپ از این شکایات، فقط جلب توجه را مدنظر قرار داده باشد.
  • او همیشه می‌خواسته که به پایگاه هوادارانش این پیام را بفرستد که به نیابت از آنان در حال مقابله با غول‌های فناوری شیطانی سیلیکون ولی است.

ترامپ سال گذشته و در دوران ریاست جمهوری‌اش، دستوری اجرایی برای به چالش کشیدن بند ۲۳۰ قانون شایستگی ارتباطات صادر کرده بود.

ویرا آیدلمن، وکیل اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا نیز این شکایات را بی ارزش می‌خواند:

  • پلتفرم‌های بزرگ، ماهیت خصوصی دارند و برخوردار از حق کنترل آنچه منتشر می‌کنند، هستند.
  • ادعای ترامپ مبنی بر اینکه پلتفرم‌های اجتماعی، به فشار دولت برای  مدیریت محتوای‌شان واکنش نشان داده‌اند، بی‌اساس است.

/آی‌تی‌من/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول