طرح صیانت از کاربران افزایش مهاجرت در صنعت بازی را به دنبال دارد

مجازیست–با مطرح شدن دوباره طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی توسط مجلس یازدهم، در یک ماه اخیر اعتراض به این تصمیم‌گیری مجلسیان افزایش یافته است. اوج واکنش‌ها به اوایل مرداد ماه بازمی‌گرد که بالاخره پس از فراز و نشیب‌های بسیار اصل ۸۵ شدن طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی و بررسی این طرح در یک کمیسیون ویژه بدون ارجاع به صحن علنی تصویب شد و در این مدت برخی سازمان‌های صنفی مانند سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و شرکت‌های استارت‌آپی  از آسیب‌هایی که با اجرایی شدن این طرح به کسب‌وکارها وارد می‌شوند در محافل مختلف سخن گفتند و به رئیس مجلس و رئیس جمهور سیزدهم نامه نوشتند.

صنعت بازی هم از جمله کسب‌وکارهایی است که در این روزها همراه با استارت‌آپ‌ها به این طرح نقد و اعتراض می‌کنند. بازیگران این صنعت پس از قطع اینترنت در آبان ۹۸ نگران آینده خود هستند و طرح‌های محدود‌کننده‌ای مانند طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی مهاجرت نیروی متخصص هم به چالش‌های آنها تبدی شده است.

امیرحسین ناطقی، مدیرعامل کوئیز آو کینگز درمورد طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی:

  •  این طرح مشکلات بسیاری دارد که یکی از  مهم‌ترین مشکلات طرح این است که کل ساماندهی فضای مجازی در ۳۷ ماده امکان‌پذیر خلاصه شده که این کار امکان‌پذیر نیست.
  • نکته اصلی این است که دلیلی وجود ندارد جریان آزاد اطلاعات محدود شود. زمانی می‌توانیم خدمات خوب ارائه دهیم یا رشد کنیم که با سرویس‌های دیگر داخلی و خارجی رقابت کنیم. در صنعت بازی هم چرا نباید با دیگر بازی‌ها در کشورهای دیگر رقابت کنیم و بازی‌مان را صادر نکنیم؟ چرا باید در مرزهای خودمان با خودمان رقابت کنیم؟ در حالیکه می‌توان خارج‌ از مرزهای ایران با بازی‌های دیگر رقابت کرد.
  • واقعا دلیلی وجود ندارد که سرویس‌های خارجی محدود شوند. در کنار فعالیت سرویس‌های خارجی، می‌توان قوانین حمایتی تصویب کرد تا از محصولات داخلی حمایت شود یا موانع کسب‌وکارها برطرف شود و توسعه‌دهندگان هم با توجه به فرهنگ و زبان خودمان سرویس ارائه دهند و مردم هم اگر دوست داشتند می‌توانند از سرویس‌های داخلی بهره ببرند.
  • فضای مجازی نیاز به قانون و چارچوب دارد و شکی در آن نیست و کسی هم مخالف آن نیست؛ اما این روشی که برای قانونگذاری این طرح در پیش گرفته شده، اشتباه است و هرکدام از موادی که در این طرح مطرح شده، باید باز شوند و یک قانون مجزا برای آنها در نظر گرفت.
  • در حال‌حاضر به خاطر فیلترینگ و تحریم، مشکلات و چالش‌های صنعت بازی بسیار زیاد است، اعلام می‌کند که اگر این طرح هم تصویب و اجرایی شود، چالش‌های آنها افزایش پیدا می‌کند.
  • من پیشتر یک جلسه با بازیسازان برگزار کرده بودم، تقریبا همه به فکر مهاجرت بودند یا قصد داشتند بازار خود را از بازار ایران جابه جا کنند.چون از منظر آنها با توجه به چالش‌هایی که وجود دارد، ارزش ندارد که تنها در بازار ایران فعالیت داشته باشند. یعنی هدف اصلی برخی از بازیسازان این است که از ایران برای بازار خارج از کشور کار کنند.
  • ما همواره به جای اینکه صادرات و بازار خود را گسترش دهیم و روی توسعه بازی خود تمرکز کنیم، مجبوریم انرژی خود را روی اعتراض به این نوع طرح‌ها یا صدور بیانیه‌ها صرف کنیم. هم‌اکنون اساسی‌ترین مشکل ما در صنعت بازی نیروی انسانی است چون صنعت نوپاست و از نظر درآمدی نیروهای انسانی ترجیح می‌دهند در شرکت‌های بزرگ فعالیت کنند  یا به صورت کلی به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند.
  • وقتی چنین طرح‌هایی تهیه می‌شود، روی روحیه نیروهای انسانی تاثیر بزرگی می‌گذارد و به عامل اصلی تبدیل می‌شود تا موضوع مهاجرت و ناامیدی سرعت بگیرد.

پس از تصویب ۸۵ شدن این طرح در مجلس، طراحان این طرح در جلسه‌های  مختلف برای دفاع از این طرح حاضر شدند. یکی از این جلسات، لایو استریم RwinShow (آروین شو) با حضور عباس مرادی، یکی از طراحان این طرح بود که دراین جلسه اعلام شد که با اجرای طرح صیانت کیفیت پینگ و سرعت اینترنت به مرور و با بهبود شرایط کیفی زیرساخت‌های کشور، بهتر خواهد شد و همه چیز بیشتر به نفع گیمرها خواهد بود تا به ضررشان. البته که صنعت بازیسازان به گیمرها و بازیسازان ختم نمی‌شود و استریمرها هم جزوی از آنها هستند.

امیرمنوچهر میرلوحی، یکی از استریمرها هم درمورد این طرح و تاثیر آن روی استریمرینگ:

  • براساس یکی از مواد این طرح، پهنای باند سرویس‌های خارجی را محدود می‌کنند که به دنبال آن سرعت آن سرویس هم کاهش پیدا می‌کند. به این ترتیب روی کیفیت استریم هم تاثیر خواهد گذاشت و بسیاری از افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، مجبور می‌شوند از پلتفرم‌های خارجی به پلتفرم‌های داخلی چون اپارات برگردند.
  • درمورد کاهش پینگ بازی با تصویب این طرح باید گفت همه استریمر‌ها بازیکن نیستند. حالا حتی اگر استریمرها گیمر هم باشند بالاخره باید محتوای بازی را روی بستری ارائه دهند. چه فایده دارد که پینگ بازی عالی باشد؛ اما نتوانند ویدئو استریم خود را روی پلتفرمی بارگذاری کنند.
  • استریمرها روی پلتفرم‌های خارجی درآمد ارزی کسب می‌کنند و این پلتفرم‌ها با امکاناتی که هم در اختیار استریمرها و هم در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌دهند با سایت آپارات قابل مقایسه نیست.
  • براساس آنچه در این طرح آمده قرار است هر سرویسی که سرویس مشابه داخلی داشته باشد، پهنای باند بیشتری به آن سرویس داخلی اختصاص دهند و پهنای باند سرویس خارجی کاهش پیدا می‌کند.» طبق توضیحات او این ماده از این خود طرح نگران کننده‌تر است.
  • به نظر من اگر سرویس داخلی خوب داشته باشیم همه مردم از آن استفاده می‌کنند؛ اما واقعا سرویس خوب ایرانی با امکاناتی که سرویس‌های خارجی دارند، وجود ندارند. پس از تصویب این طرح هم این سرویس‌ها چون رقیب خارجی ندارند، بهانه‌ای می‌شود تا امکانات خود را توسعه ندهند.

/پیوست/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول