رویکرد وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به VODها
مجازیست–محمدمهدی اسماعیلی، وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در برنامه ۸۳ صفحهای خود برای دولت سیزدهم، به شدت به وضعیت موجود در عرصه فرهنگ و هنر حمله کرده و در بین این متون انتقادی گذری کوتاه به VODها هم زده است.
نکته عجیب اینجاست که اسماعیلی VODها را به پخش کنندگان سریال خارجی تعمیم داده و به نظر میرسد که تصور وزیر ارشاد آینده از VODها بستری است که باید آنها را «پخش کنندگان سریال خارجی» قلمداد کرد. برخی کارشناسان نیز بر این باور هستند که مقصود وزیر پیشنهادی به عدم نظارت روی محتوای سریالهای خارجی است که از بسترها پخش میشود؛ موضوعی که چندی پیش نیز توسط برخی رسانههای اصولگرا مورد انتقاد قرار گرفته بود.
ادعای عدم نظارت و رها شدن همین VODها در حالی از سوی وزیر ارشاد مطرح میشود که موضوع VODها مدتهاست به نهادی به اسم ساترا سپرده شده است. چندی پیش نیز انجمن صنفی VODها حتی به نظارت بیش از حد ساترا روی این پلتفرمها انتقاد کرد و مشخص نیست منظور از رهاشدگی این پلتفرمها از نظر اسماعیلی دقیقا چیست. برخی از فیلمها و سریالهای پخش شده در این پلتفرمها طی روزهای اخیر با ممیزیهای زیادی روبرو شدهاند که صدای انتقاد کاربران و تماشاگران و حتی دستاندرکاران این مجموعههای نمایشی را نیز به صدا در آورده است.
وزیر پیشنهادی ارشاد درباره فضای مجازی نیز اظهار نظرات متفاوتی در برنامه خود کرده است. به عنوان مثال او به مساله ضعف حکمرانی فضای مجازی در سبک زندگی مردم را مورد انتقاد قرار داده و گفته که به فکر «تشکیل رصد خانه سبک زندگی بر مبنای داده کاوی» به عنوان راهکار حل این بحران است. به باور او باید تحولی عظیم در سبک زندگی فضای مجازی رخ بدهد و باید به تولید و ترویج سبک زندگی اسلامی در رسانهها بیشتر پرداخت.
اسماعیلی در برنامه خود ضعف زیرساختهای کشور در زمینه تولید پویانمایی (انیمیشن) و بازیهای ویدیویی نیز اشاره کرده و گفته که باید در راستای توسعه این موارد تلاش کرد و شبکههای بینالمللی برای عرضه این محصولات درست کرد. او همچنین به ناکارآمدی قانون کپی رایت در کشور نیز انتقاد داشته و قصد دارد که برای حل این موضوع نیز در دولت جدید، چارهای بیندیشد.
/دیجیاتو/