استفاده بی‌رویه از شبکه‌های اجتماعی تربیت نخبگان را دچار اختلال می‌کند

به گزارش «وبلاگ نیوز»، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور، در گفت‌و‌گو با رسا، در توضیح اخبار منتشر شده درباره آیین نامه استفاده طلاب از شبکه های ارتباطی به ویژه تلفن همراه در مراکز آموزشی حوزه گفت: آنچه برای طلاب و دانشجویان مهم است، استفاده از فرصت ها است، درگیرشدن در شبکه‌های اجتمای و مدیریت نکردن زمان تحصیلی، برای اهالی درس، پژوهش و علم‌ورزی بی‌شک فرصت‌سوزی محسوب می‌شود.

عضو شورای عالی حوزه علمیه این گونه قوانین را زمینه‌ساز بهره گیری علمی طلاب در مسیر تولید علم، تفکر برای نوآوری و پاسخ گویی به مسائل نوپدید بیان کرد و اظهار داشت: توصیه‌هایی مبنی بر این که طلاب می توانند در فضاهای آموزشی از ابزارهایی وقت گیر استفاده کنند یا خیر، صرفا توصیه آموزشی است؛ از این رو زمینه‌های تحصیلی باید به صورت مطلوب برای دانشجویان فراهم شود.

تهدید بزرگ؛ خدشه به فرهنگ کتاب و کتابخوانی

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور خدشه دار شدن فرهنگ کتاب و کتابخوانی را به نفع جامعه ندانست و گفت: امروزه با توجه به شکل گیری شبکه های ارتباطی و سرگرم کننده، متأسفانه میزان مطالعه در جامعه کاهش یافته است، درگیرشدن با ابزارهای ارتباطی جدید بدون مدیریت زمان، جامعه آموزشی را از رسالت اصلی خود عقب می اندازد، و این مسأله شامل همه دانش پژوهان اعم از طلاب و دانشجویان می‌شود.

وی با تأکید بر ایجاد فرصت مطالعه برای اقشار مختلف مردم، اظهار داشت: فرصت کتابخوانی به سبب درگیرشدن افراد با شبکه‌های ارتباطی به خطر افتاده است؛ بنابر این نباید از فرهنگ دیرینه و اصیل کتاب و کتابخوانی غافل شد.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به این که مراکز آموزشی و پژوهشی نباید مقهور رسانه‌های ارتباطی شوند، تصریح کرد: در واقع این طلاب و دانشجویان هستند که باید  در برابر امکانات جدید مدیریت زمان داشته باشند، شبکه‌های ارتباطی اگر اختیار اهالی علم و پژوهش را از آنها بگیرد، بزرگ ترین آسیب آن، سلب فرصت‌های علمی و پژوهشی است و این به ضرر مجموع جامعه و کشور است.

جامعه نیازمند سرمایه های علمی و معنوی 

وی وضعیت جهان امروز را نیازمند بهره‌گیری از وجود روحانیت و تفکر اصیل اسلامی دانست و ابراز داشت: فضاهای آموزشی اگر به فعالیت مداوم و تربیت نیرو نپردازند، بی شک طلاب بدون سرمایه‌های علمی و معنوی وارد جامعه خواهند شد.

مدیر حوزه های علمیه کشور تقویت طلاب را در عرصه‌های کلامی، تفسیری و اعتقادی را راه برآورده کردن نیازهای جامعه برشمرد و تأکید کرد: اگر با این نگاه حرکت کنیم طبیعتا باید وقت بیشتری هم برای دریافت مبانی برای طلاب و دانش پژوهان اختصاص دهیم.

وی با بیان این که آنچه که در آیین‌نامه‌ استفاده از ابزارهای ارتباطی پیش بینی شده، چگونگی استفاده صحیح از ابزارهای ارتباطی است، تصریح کرد: در دنیای امروز، امکان این که گفته بشود کسی از این امکانات استفاده نکند معنا و مفهوم ندارد، اما مدیریت کردن این امکانات برای کسانی که زمان تحصیل شان است باید با حساسیت بیشتری پیگیری شود.

انتقادهایی که وارد می‌کنند

به گزارش «وبلاگ نیوز» این در حالی است که برخی از کارشناسان عدم حضور طلاب حوزه‌های علمیه و فاصله گرفتن عالمان علوم دینی از سرعت پیشرفت فناوری در کشور را از جمله انتقادهای وارده به این آیین نامه می‌دانند. به نحوی که این حضور کمرنگ، اکنون هم وضعیت اخلاقی شبکه‌های مجازی موبایلی و غیر موبایلی را متزلزل کرده است.

با این همه، استفاده بیش از حد و بدون برنامه طلاب از این ابزارها نیز استدلال تدوین کنندگان این آیین‌نامه است. آیین‌نامه‌ای که باید دید پس از اجرا، حضور طلاب در شبکه‌های ارتباطی و اجتماعی مورد استفاده مردم را تقویت می‌کند یا تضعیف؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول