زمينه حضور بلاگران برای پرداخت به موضوع حج در وبلاگستان فراهم شود
رسانه وبلاگ- وبلاگ به عنوان رسانهای ارتباط جمعی، در فرهنگسازی مباحث دينی مؤثر است، در حالی كه اكنون با خلأ پرداختن به موضوع حج در وبلاگستان مواجهايم و برای رفع اين معضل نيازمند بسترسازی مناسب، در اختيار قرار دادن اينترنت رايگان و اقدامات زيرساختی ديگر توسط سازمانها و نهادهای متولی هستيم.
اطلاعرسانى در مقوله دين و معارف اسلامى از امورى است كه از ديرباز ذهن متصديان اين امر را به خود مشغول كرده و در اين راستا، استفاده از ابزار نوين و محتواى مفيد، بيش از هر چيز ديگرى مورد توجه قرار گرفته است؛ در حال حاضر نيز به مناسبت فرارسيدن ايام حج پرداختن به اين امر در فضای سايبر مورد ارزيابی قرار میگيرد و اين مسئله مطرح است كه اين فضا چه ظرفيتهايی برای انعكاس اين فريضه الهی دارد و برای رفع خلأ پرداختن به موضوع حج چه بايد كرد.
حوزه علميه به عنوان متولی توليد علوم اسلامى و اطلاعرسانى در عرصه دين، در سنوات گذشته با استفاده از ابزارهاى ساده و در محدوده خاص به تبيلغ معارف الهى و آموزههای دينی میپرداخت، اما اكنون با پيشرفت علوم و با استفاده از ابزارهای تكنولوژيك و ارتباط نزديك ميان جوامع و اديان گوناگون اين مركز میتواند به اطلاعرسانی و معرفی مسائلی چون حج، با اين ابزار جديد بپردازد، به اين ترتيب در عصر اطلاعات ضرورت همراهى و يا جايگزينى ابزارهاى نوين با ابزارهاى سنتى محسوس است.
از ابزارهاى اطلاعرسانى نوين میتوانيم از وبلاگنويسى در اينترنت نام ببريم، كه در ميان اقشار مختلف اشاعه يافته و از سوى ديگر، پديدهاى بسيار مفيد براى مبلغان دين به شما مىرود، اما در اين فضا با هجمه گستردهای از وبلاگها با موضوعات مختلف مواجهيم در حالی كه خلأ پرداختن به موضوع حج؛ اين فريضه الهی در وبلاگستان به شدت احساس میشود.
اكنون بيشترين درصد جامعه ما را جوانان تشكيل مىدهند و دسترسی اغلب آنان به اطلاعات دينى و آموزشهای صحيح در اين زمينه چندان مديريت شده نيست، به گونهاى كه از محتوا و ماهيت اسلام ناب آگاهى درستى ندارند و بسياری از آنها زمان زيادی در اينترنت وبگردى مىكنند و به گستره وسيعی از مطالب صحيح و ناصحيح دسترسی دارند.
اگرچه عدهاى از متوليان امور دينی در اين امر از هيچگونه تلاشى مضايقه نكردهاند، اما نياز به تلاشهای بهتر و گستردهتری احساس میشود؛ فضای كنونی غالباً با مطالب الحادى و مبتذل همراه است و دغدغه غرب چيزى فراتر از فرهنگ ابتذال است و امروز ترويج بىدينى و انحراف در اولويت دستور كار دشمنان قرار گرفته است و بايد بلاگران را در پرداخت و تمركز به موضوعات اسلامی و همچنين حج ترغيب كرد.
در وبلاگنويسی دينی كه مجالی گسترده برای پرداختن به فلسفه و ريشههای حج است، هنوز نتوانستيم جايگاه شايسته و مطلوبی را در اين حوزه پيدا كنيم و حق معنوی را به مسئله حج، ادا كنيم.
بنابراين بهرهمندى از وبلاگها در ميان مبلغان و اهل قلم و گسترش آن میتواند زمينه هدايت جامعه انسانى را به مسير صحيح فراهم كند؛ در اين راستا، در ميان طلاب، افرادى كه در اين وادى از مهارتهاى ويژه برخوردار هستند، كم نيستند؛ از اينرو، بايد همگان را در اشاعه اين امر بسيج كرد.
البته عدهاى در اين فضا مخلصانه و با هزينه شخصى خود برای اشاعه فرهنگ اسلامی و ترويج حج و مناسك آن اقداماتى انجام دادهاند؛ اما مسئولان سازمانها و نهادها مىتوانند با بسترسازی مناسب و در اختيار قرار گذاشتن اينترنت رايگان و اقدامات زيرساختی ديگر بلاگران را در اين مسير به نحوى شايسته و مفيد همراهی كنند.
انتهای پیام/.