ترین های مجازی 88 کدام ها بودند؟
در وبلاگ ها- تشخیص و تعیین این که کدام وبلاگ ها بهترین و موثر ترین وبلاگ های سال 88 بوده اند، بسیار سخت و بعضا غیر ممکن است. چرا که تاثیر گذاری یک وبلاگ و مطالب منتشر شده موضوعی نسبی بوده و شاید مطالب یک وبلاگ به صورت کامل مورد توجه عموم وبلاگ خوان ها و فعالان مجازی قرار نگرفته باشد.
شاید تعبیر تکه یخ های جدا شده از یک کوه یخ برای تک پست های منتشر شده یک وبلاگ، تعبیری مناسب برای شیوه مطالعه قشر قابل توجه وبلاگ نویسان و وبلاگ خوانان باشد. چرا که معمولا یک وبلاگ نویس پس از انتشار نوشته اش، ممکن است لینک یک نوشته اش را در یک خبرگزاری ببیند و آن نوشته اش را در جزو پربیننده ترین نوشته هایش لیست کند، اما نوشته های دیگرش مورد توجه قرار نگیرد و به فراموشی سپرده شود.
با این حال شاید بتوان مدعی شد که برخی از وبلاگ ها توانستند موج هایی را در وبلاگستان ایجاد کنند و تاثیرات بیشتری بر فضای مجازی بگذارند. با قبول این موضوع که شاید این ادعا برای نگارنده هزینه هایی هم داشته باشد. اما تاکید می شود که این ادعا بر اساس هیچ پیمایش علمی نبوده و تنها با مشاهدات تخمین زده می شود.
وبلاگ های فردی
نام بردن چند وبلاگ میان این همه وبلاگ فعال و تیزبین، جرأت می خواهد. برای همین هم هست که هیچ وقت نمی گوییم این ها معروف ترین ها هستند. فقط می خواهیم بگوییم این ها تاثیر داشتند. شاید کمی بیش تر. ترتیب هم اصلا مهم نیست.
فیدبرنری ترین: در میان وبلاگ های فردی، “یک پزشک” یکی از وبلاگ هایی بود که توصیه های تخصصی و بعضا غیر تخصصی اش بارها در فیدخوان ها دست به دست می شد. این وبلاگ با 16هزار و 60 دنبال کننده فید (خوراک)، یکی از پر خواننده ترین وبلاگ های فارسی محسوب می شود. گرچه نمی توان کامنت های زیادی را در زیر پست های این وبلاگ پیدا کرد؛ اما تاثیر نوشته هایش در فضای مجازی کاملا محسوس است.
پاستوریزه ترین: “یک فتحی” وبلاگ بعدی است که در سال 88 فعالیت خوبی داشت. او هم درباره همه چیز در وبلاگش می نویسد و دنبال کننده های خوبی در شبکه های اجتماعی و فیدخوان ها دارد. نوشته های این وبلاگ موضوعات مختلفی دارد. از روزانه گرفته تا معرفی یک وبلاگ! اما کلا سیاست در نوشته هایش هیچ جایی ندارد.
هلو ترین: از دیگر وبلاگ های فعال 88، وبلاگ “قصه های عامه پسند” است. این وبلاگ هم توانست با نوشته های یک خطی خود، وبلاگ نویسان زیادی را با خود همراه کند. البته تعداد کامنت های این وبلاگ کاملا گویای این موضوع هست.
قدیمی ترین: بهمن هدایتی با “کلاشینکف دیجیتال” هم یکی از فعال ها و پر خواننده های 88 بود. هدایتی تحلیل های نسبتا متفاوتی در جریانات اخیر منتشر می کرد و با با کمک سابقه وبلاگ نویسی اش از اسفند 81 در این وبلاگ، یک وبلاگ نویس قدیمی و خوب به حساب می آید. وبلاگ نویسی که حالا هم یک سایت خبری به نام “پارسینه” را اداره می کند.
جنجالی ترین: از دیگر وبلاگ های قدیمی و پر خواننده وبلاگستان می توان به “پاسداران” با مدیریت ابوذر منتظرالقائم اشاره کرد. منتظر القائم در سال 88 هم همانند سال های گذشته به نوشتن درباره مسائل روز و نقطه های ابهام پرداخت. مطالب او درباره غائله روز عاشورا و مسائل پیرامونی آن، یکی از موضوعاتی بود که حسابی در فضای مجازی بازتاب داشت.
معروف ترین: وبلاگ وحید یامین پور هم به واسطه برنامه های جنجالی و مناظره های نصفه و نیمه حسابی معروف شد. “کیستی ما” وبلاگی بود که یامین پور دوست نداشت درباره پشت صحنه های مناظره ها و برنامه های تلویزیونی در آن بنویسد. اما بعضی وقت ها می نوشت و خبر ساز می شد.
پدیده ترین: یکی از پدیده های سال 88، “وب نوشت های یک پسر شیمیایی” بود. با این که گاه نوشته هایش به یک کلمه می رسد، اما درد نوشته های این جانباز شیمیایی به خوبی شنیده می شد و در فضای مجازی دست به دست می چرخید. آبان 88، تاریخ آغاز به قلم شدن این جانباز شیمیایی است.
خوشمزه ترین: “سفره قلم کار” را بیش تر به نام وبلاگ آقای «زیر شلواری» می شناسند. شخصیتی که بیشتر به واسطه طنز نوشته هایش در توییتر و فرندفید، محبوب شد و وبلاگ هایش خوانده شد. رضا احسان پور، وبلاگ نویس اصفهانی است که هم می تواند کوتاه بنویسد و هم بلند. هم داستان و هم شعر. خلاصه به قول خودش قلمش همیشه در جیب اش است!
تصویری ترین: وبلاگ “کلیپ موبایل مبارز” یک تنه برای خودش یک صدا و سیما بود. مستند او درباره قتل مشکوک ندا آقا سلطان پستی بود که جنجال زیادی به پا کرد و بارها دانلود شد. با این حال کلیپ موبایل مبارز همیشه آماده است تا فیلم های جالبی در اختیار شما قرار بدهد. او یکی از تصویری ترین وبلاگ های لیست ماست!
وبلاگ های گروهی
اگر بگوییم وبلاگ های گروهی در سال 88 مُد شدند و جان گرفتند، پر بی راه نگفته ایم. حالا دیگر جزیره های وبلاگستان در تلاش اند که یک گروه تشکیل بدهند و یک وبلاگ گروهی راه بیندازند. به امید این که حرف هایشان بیش تر شنیده شود.
سه پیچ ترین: وبلاگی است که با گروه 6+1 مدیریت می شود و 24 نویسنده هم در آن می نویسند. کارشان هم گیر دادن به چاله و چوله های مملکت است. اسم وبلاگشان را هم گذاشتند “مملکته داریم؟“. این وبلاگ به دلیل فرم خوب در نوشتن و کوتاه نویسی و طنز نسبتا خوب، یکی از وبلاگ هایی بود که ادبیاتش به خصوص در شبکه های اجتماعی رایج شد.
گروهی ترین: وبلاگ “میوه ممنوعه” هم در میان وبلاگ های گروهی به خوبی توانست سرش را بالا بگیرد. این وبلاگ با 7 نفر به روز می شود و معمولا درباره همه موضوعات حرفی برای گفتن دارد. پست هایش به خوبی در شبکه های اجتماعی و فیدخوان ها به اشتراک گذاشته، و خوانده می شود. هماهنگی در نوع نوشتار و زاویه نگاه از جمله ویژگی های این وبلاگ گروهی است.
سیاسی ترین: گرچه از 85 کار خودش را آغاز کرده است، اما ظاهرا به تازگی به یک وبلاگ گروهی تبدیل شده است. “مدرسه ما” به واسطه شخصیت جنجالی مدیرش با عنوان “دانشطلب” یکی از وبلاگ هایی است که در سال 88 حضور خوبی داشت و تنها در ماه مهر به روز نشد. هم اکنون تعداد نویسندگان مدرسه ما به 5 نفر می رسد.
و ختم کلام
همه این ها را گفتیم، اما فکر سخت ترین جای ماجرا را نکرده بودیم. این که بخواهیم “با حال ترین” وبلاگ نویس 88 را معرفی کنیم. اما دل را به دریا زدیم و معرفی کردیم!
با حال ترین: با حال ترین وبلاگ نویس سال 88 شما بودید! یعنی کسی که موقع کلیک کردن بر روی دکمه انتشار کمی فکر می کرد و یک بار دیگر نوشته هایش را مرور می کرد تا خدای نکرده دروغ و ناروایی به خورد کسی ندهد. یعنی کسی که تلاش کرد میهن اسلامی اش هم سبز بماند، هم سفید و هم قرمز. نه کمتر، نه بیش تر! دمتان گرم!
انتهای پیام/.
سلام
در سالی که سایت حاج رضوان افتاح شد ، البحوح ترور شد ، اسرائیل تهدید به حمله کرد ، کنیسه الخراب افتتاح شد ، عملیات سایبری بر ضد امریکا نجام شد و … جای مقاومتی ترین ! ضد استکباری ترین ! و شیعه ترین سایت و وبلاگ در چنته شما نیز خالی بود ……. آیا یک فتحی و با هلوترین برای جهان اسلام مهم تر و حیاتی تر بود ؟
یک پزشک که تنها به ترجمه کردن مطالب وبلاگ های دیگران ( خارجی ها) می پردازد.
البته این یک رویه ی عمده و عادی شده که تولید محتوا فراموش شده و کپی کاری باب شده. ضمنا وبلاگی مثل ای کلاب و یا نارنجی هم گویا از قلم افتاد. البته خوب بود اول موضوعات را مشخص می کردید و بعد برای هر موضوع یکی را بر می گزیدید.
سلام
پدیده ای اگر باشد همان اتحاد ملت ایران بود، همان نبرد سایبری، همان بت شکنی و دیگر هیچ …..
شاد باشید و زیر سایه آقا
سلام
ممنون بابت گروهی ترین !
عجب!
خیلی ارادت داریم
شما می توانستید به وبلاگ سفیر قانون نیز که دست نوشته های یک حقوقدان است هم توجه ویژه ای کنید من که از آن وبلاگ لذت بردم .
جای وبلاگ اهستان در لیستتان شدیدا خالی بود.
سلام امین راسخی هستم ادمین وبلاگ دهکده دیجیتال با 9 سال سابقه کاری …بی شک زمانی که ما شروع به اشتراک گذاری مطالب برای هموطن های عزیزمون بودیم در اون زمانی جز جند وبلاگ وجود نداشت…افتخار داریم همچنان در خدمت همه دوستان و هموطن های خوبم هستم.