افزایش آسیب‌های اجتماعی ناشی از فضای مجازی

به گزارش «وبلاگ نیوز» و به نقل از مهر، سید عبدالله عمادی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اولین همایش فضای مجازی و آسیبهای اجتماعی نوپدید با اشاره به اینکه در جهت کاهش آسیب های اجتماعی نوپدید دستگاه های اجرایی باید فعال تر عمل کنند، افزود: فضای مجازی و افزایش تکنولوژی هم میتواند فرصت باشد. چنانچه به خوبی از آنها استفاده شود مفید است و در غیر این صورت باعث بروز بسیاری از مشکلات در جامعه و بخصوص جوانان خواهد بود.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شناسایی فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و نقش آن در تامین امنیت و آگاهی جامعه را هدف برگزاری همایش فضای مجازی و آسیب های نوپدید دانست و گفت: این همایش در سه محور برگزار شده است و در همین رابطه نیز تا کنون 192 مقاله به دبیر خانه رسیده است.

وی گفت: سیاستگذاری اجتماعی در حوزه فضای مجازی و آسیب های اجتماعی ، خانواده ، فضای مجازی و آسیب های اجتماعی و گونه شناسی (تیپ شناسی) جرایم سایبری از جمله محورهای این همایش است.

به گفته وی، از میان مقالات رسیده 109 مقاله پذیرفته شده که در نهایت 24 مقاله برای ارائه سخنرانی ، 43 مقاله برای پوستر و 42 مقاله نیز برای چاپ تائید شد.

امکان مقابله با گسترش تکنولوژی سایبری وجود ندارد

مجید دوستعلی، قائم مقام وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در این همایش نیز گفت: در حال حاضر جامعه ما با گسترش تکنولوژی و دسترسی آسان به اطلاعات از طریق فضای مجازی روبرو است به طوری که امکان مقابله با آنها وجود ندارد و ما نمی توانیم مانع آن شویم بلکه باید کاری کنیم که این تکنولوژی ها آثار منفی بر جامعه و جوانان نداشته باشد.

وی تاکید کرد: افزایش تکنولوژی ناشی از فضای مجازی مانند اینترنت، ماهواره و تلفن همراه هم می تواند فرصت باشد و هم تهدید و چنانچه از این تکنولوژی ها استفاده درستی کنیم و برنامه ریزی مناسبی انجام دهیم تبدیل به فرصت می شود و در غیر این صورت تهدیدی جدی خواهند بود.

دوستعلی گفت: سرعت، جذابیت، تنوع دامنه انتشار، حجم بالا، خنثی و پنهان بودن از جمله ویژگی های فضاهای مجازی است که می تواند تهدیدی برای جوانان ما به حساب آید و روز به روز جوانان را در بر می گیرد.

قائم مقام وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه فضای مجازی مرز نمی شناسد، گفت: بر همین اساس جوانان ما در یک هجمه ای قرار دارند که دشمن می تواند از این فضا ارزشها ما را نشانه گرفته و از آن استفاد کند.

وی تاکید کرد: آموزش در جنبه های فردی و اجتماعی، ارتقاء کیفیت زندگی، ارائه خدمات مناسب و … از جمله آثار مثبتی است که می توان در صورت استفاده درست از فضای مجازی بهره برد و مانع افزایش آسیب های اجتماعی نو پدید شد.

به گفته وی کاهش احساسات و عواطف، از هم گسستگی خانواده ها، دور شدن جوانان از هم صحبتی با دوستان و آشنایان از جمله تبعات منفی فضاهای مجازی که جوانان ما در گیر آن شده اند.

وی گفت: ارائه هویت های دروغین و کاذب، وعده ها و شخصیتهای دروغین، کلاهبرداری عاطفی واخلاقی در راستای ازدواجهای اینترنتی، شکست قداست ازدواج، ورود به حریم خصوصی سوء استفاده و باجگیری، پرده دری از حیا و عفت، اعتیاد به اینترنت از جمله آسیبهای اجتماعی نو پدیدی است که جوانان درگیر آن شده اند.

دوستعلی با اشاره به اینکه سیاستگذاری و تصمیم گیری درست و هماهنگی دستگاهها با یکدیگر می تواند از آسیبهای اجماعی نو پدید ناشی از فضای مجاز بکاهد.

به گفته وی عضویت در شبکه های فساد، فرار از خانه، فروپاشی خانواده ها، تاثیرگذاری بر افکار عمومی، جاسوس پروری، جذب کاربران به شبکه های اطلاعاتی دشمن، تهدید هویت فرهنگی، گسترش جرایم مالی اخلاقی سیاسی، کلاهبرداری و.. از دیگر مضرات آسیبهای نو پدید ناشی از فضاهای مجازی است.

قائم مقام وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: وزارت رفاه گسترده ترین وزارت اجتماعی کشور است و در مسائل اجتماعی و آسیب ها با دید تخصصی نگاه می کند و همچنین سیاستگذاری و عملیاتی کردن برنامه ها در این خصوص نیز از جمله وظایف این وزارتخانه است.

وی تاکید کرد: خانواده ها نقش مهمی در جهت کاهش آسیب های نوپدید ناشی از فضای مجازی دارند به طوری که با برخورد درست با جوانان آسیبهای این فضا را برای آنها باز کرده به طوری که فرزندانشان فقط از اثرات مثبت این فضا بهره مند شوند.

انتهای پیام/.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول