واکنش چین به برنامه شبکه پاک امریکا

مجازیست-رادیو بین‌المللی چین نوشت:

مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا ۵ اگوست به وقت محلی به بهانه تضمین امنیت ملی آمریکا، برنامه ای به عنوان «اینترنت پاک» را آشکارا به منظور از بین بردن تاثیرات شرکت های چینی بر حوزه های اپراتورها، فروشگاه های اپلیکیشن ها، برنامه های کاربردی تلفن همراه، خدمات ابری و کابل های شبکه، اعلام کرد. فردای همین روز، رییس جمهور آمریکا حکم اجرایی را به منظور اعمال محدودیت ها برای رسانه های اجتماعی چینی امضا کرد.

امروز در قرن بیست و یکم، پمپئو و سیاستبازان مشابه او هنوز قصد دارند با ایجاد «پرده فنی آهنی»، چین را از دنیای اطلاعات خارج کنند و یک جدایی کامل از چین را تحقق بخشند که این قصد بسیار شرورانه آن ها مورد انتقادات گسترده قرار گرفته است.

اگرچه برخی از دیوانگان سیاسی در واشنگتن خودسرانه به بهانه امنیت ملی علیه شرکت های چینی اتهام زنی کرده اند، اما آن ها به جز تکرار دروغ های یکنواخت خود، نمی توانند هیچ شواهد واقعی ارایه دهند. برنامه به اصطلاح «اینترنت پاک» که پمپئو برای پیش بردن آن تلاش زیادی می کند، خود پاک نیست بلکه یک برنامه کثیف سیاسی به منظور آزار و اذیت شرکت های چینی در حوزه فناوری اطلاعاتی است.

در واقع دقیقا این ایالات متحده است که در جاسوسی سایبری به اوج رسیده و «دست سیاه» سایبری خود را در هر گوشه دنیا، از جمله متحدانش گسترش داده است که این اقدامش پس از لو رفتن، بسیار آمریکا را بدنام کرده است. سال ۲۰۱۳ میلادی، ده سال شنود مکالمات تلفنی صدر اعظم آلمان توسط آمریکا لو رفت؛ ۲۰۱۸ میلادی، آمریکا به شبکه روسیه حمله سایبری کرد و باعث فلج چندروزه پایگاه های خبرگزاری فدرال روسیه شد؛ ماه سپتامبر همان سال، رییس جمهور آمریکا حکمی مربوط به «راهبرد سایبری» آن کشور را امضا کرد که طبق آن، ارتش آمریکا اجازه دارد تا آزادانه تسلیحات پیشرفته سایبری را مستقر کند و عملیات سایبری تهاجمی انجام دهد.

تعداد زیادی از واقعیت ها این نکته را ثابت کرده است که آمریکا بزرگ ترین دست سیاه در حملات سایبری را دارد و بزرگ ترین تهدید برای امنیت سایبری دنیا است. مردم می پرسند که سیاستبازان کثیف آمریکایی چه رویی برای صحبت درباره «اینترنت پاک» دارند؟ پمپئو به دلایل زیر سعی می کند تا زیر ساخت های فنی مورد نیاز برای ایجاد ارتباطات میان کشورها را بر هم زده و خودسرانه «جنگ سرد فنی» را تحریک کند.

نخست، حفظ انحصار فنی آمریکا در حوزه فناوری های پیشرفته؛ دوم، تحریف توجه افکار عمومی از بحران های داخلی از جمله شیوع کرونا، اعتراضات ضد نژادپرستی و رکود اقتصادی؛ سوم، دسترسی به قدرت بیشتر با نشان دادن موضع قوی علیه چین.

اما باید گفت در جریان جهانی سازی اقتصاد، این توطئه پمپئو برای خفه کردن شرکت های چینی در حوزه فناوری اطلاعاتی شکست می خورد. دلیلش این است که از یک سو، صنعت اطلاعاتی و مخابراتی چین در زمینه مخابرات نسل ۵ (۵G) پس از توسعه سریع اکنون در سطح بالایی در جهان قرار گرفته و از سوی دیگر، بازار عظیم چین زمینه گسترده و فرصتهای فراوان برای شرکت های جهان در حوزه فناوری اطلاعاتی فراهم کرده است طوری که آن ها نمی توانند انصراف از این بازار را بپذیرند. بدیهی است که در زمینه فناوری اطلاعات، آمریکا ممکن است بتواند درهای خود را به جهان ببندد اما نمی توانند چین را کاملا از جهان جدا کند.

/رادیو بین المللی چین/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول