انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا و استاندارد دوگانه جریان آزاد اطلاعات!

مجازیستانتخابات ۲۰۲۰ آمریکا حواشی زیادی تاکنون داشته که در جای خود قابل تامل و بررسی هستند. اما یکی از موارد که که نشانگر استانداردهای دوگانه آمریکا و رسانه های جریان اصلی مدعی حقوق بشر و آزادی بیان است و همچنین موجب عیان شدن دو رویی جریان مدعی اصلاحات است، رفتار شبکه های اجتماعی چون توییتر و فیس بوک و واکنش ها نسبت به آن بود.

آنچنان که توییتر برخلاف ادعاهای خود که مدعی جریان آزاد اطلاعات است و اکانت های گروهک های تروریستی چون منافقین را هیچگاه مسدود و محدود نمی کرد، اکنون وارد عرصه شده و فورا اکانت هایی که راجع انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا ادعاها و شبهاتی طرح می کنند را مسدود می کند.

توییتر حتی به رئیس جمهور وقت آمریکا دونالد ترامپ هم رحم نمی کند و بی‌درنگ روی توییت ترامپ مبنی بر عدم شمارش آرا پس از روز انتخابات لیبل هشدار گمراه‌کننده بودن گذاشت. توییتر حساب مشاور سابق ترامپ، استیو بنن را مسدود می کند. پیش از آغاز شمارش آرا نیز رسما اعلام می کند جز هفت رسانه هیچ رسانه و اکانتی حق ندارد نتایج انتخابات آمریکا را اعلام کند.

اینستاگرام در ذیل پست‌های ترامپ از پیروزی بایدن خبر می‌دهد.

اما همین توییتر در سال ۸۸ با ادعای دفاع از جریان آزاد اطلاعات رفتاری کاملا متفاوت در مواجه با ایران پی گرفت. هیلاری کلینتون در کتاب خاطرات خود به نام انتخاب های سخت ماجرا را اینگونه شرح می دهد:

  • توییتر(در سال۸۸) قصد داشت به منظور انجام تعمیرات دوره ای برای مدت زمان کوتاهی خدمات جهانی خود را محدود کند که دقیقا نیمه روز در تهران بود.

برای حل این مسئله یکی از اعضای واحد برنامه ریزی سیاسی وزارت امور خارجه به نام «کوهن» که جوانی ۲۷ ساله بود، انتخاب شد. در آوریل همان سال او طی سفری به بغداد با «جک دورسی» یکی از بنیانگذاران و مدیران توئیتر، ملاقاتی داشت. به همین دلیل او بلافاصله تلاش کرد تا ضمن ارتباط با دورسی به او هشدار دهد که محدود ساختن خدمات توئیتر در آن بازه زمانی چه ضربه ای به فعالان اجتماعی در ایران وارد می کند.

در نتیجه همین گفتگوها، توییتر برنامه تعمیرات خود را تا نیمه شب بعد به تعویق انداخت. این شرکت در توضیح علت این کار در یادداشتی که در وبلاگ خود منتشر کرد نوشت:

  • به نظر می رسد در حال حاضر توییتر نقش ارتباطی مهمی در ایران ایفا می کند. با این حال دولت ایران ثابت کرد در استفاده از این فناوری ها به نفع اهداف خود، مهارت فوق العاده ای دارد.

ماجرای انتخابات آمریکا و این مدل مواجه تا جایی رسیده که شبکه های رسمی تلویزیونی آمریکا وسط صحبت های ترامپ، به دلیل اظهارات او، حرفهایش را قطع می کنند. و جالب ماجرا آنجاست که اصلاح طلبان و منتظران ایرانی بایدن در اینجا از رویه توییتر و ایجاد محدودیت های رسانه ای حمایت می کنند و در آن سو اگر جوبایدن اعلام پیروزی زودهنگام می کند و یا توئیت های شبهه ناک قبل از اعلام نهایی نتایج می کند و با سکوت توییتر و رسانه های جریان اصلی روبرو می شود، اصلاح طلبان هم ساکت می مانند.

توییتر و رسانه های جریان اصلی در آمریکا نشان دادند اگر جایی مانند فتنه ۸۸ لازم باشد یا در خدمت اقدامات تروریستی گروهک منافقین کاملا به اصطلاح آزاداندیشانه عمل می کنند اما در چنین مواردی که خلاف منافع آنها باشد حتی با رئیس جمهور وقت آمریکا نیز اینگونه برخورد می کنند.

/نسیم آنلاین/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول