به صراحت اعلام می‌کنم بنای فیلترینگ نداریم

مجازیستحجت الاسلام مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نخستین قسمت از برنامه کافه هنر:

  • آنچه که طرح مجلس برای فضای مجازی و بحث فیلتر شدن اینستاگرام دنبال می‌کند، اساسا بر حمایت از پیام رسان‌های داخلی و ایرانی است و در درجه دوم این طرح قصد دارد به ساماندهی به پردازد.
  • ما الان با یک فضایی مواجه هستیم که در محیط و در بخش‌های مختلف کسی اگر کالایی خریداری کند، پاسخگویی در برابر مشکلات و ایرادات آن وجود ندارد. کجای دنیا این طور است که بدون هیچ قاعده و چارچوبی فضا آزاد گذاشته شده است تا برسیم به این کلاهبرداری‌هایی که در فضای مجازی رخ می‌دهد.
  • در پاسخ به این سوال که مگر پلیس فتا و قوانین حول آن برای چنین کاری وجود ندارند، لازم است تاکید کنم که باید ببینیم که مگر تا الان با این تمهیدات جلوی چقدر از این کار را توانسته‌اند بگیرند. در همین اینستاگرام چه کسی پاسخگوی اتفاقات ناگوار است؟
  • این مورد که در طرح مجلس آمده که هر یک از شبکه‌های اجتماعی اگر بخواهد در ایران فعالیت کند، باید در ایران یک دفتر داشته باشد، اولا موضوعی نیست که حالا مجلس به آن پرداخته باشد. این موضوع در سال ۹۶ و در دولت آقای روحانی مصوبه شورای عالی فضای مجازی بوده است که هر کسی می‌خواهد ارائه خدمت بکند و می‌خواهد در فضای مجازی فعالیتی داشته باشد – البته نه کاربرها- می‌بایست چنین کاری انجام دهد. اما متاسفانه این ساماندهی تا الان انجام نشده است.
  • درباره ضمانت اجرای این طرحی که در این چهارسال اجرا نشده است، باید بگویم که ما برای بخشی از این مورد ضمانتی قراردادیم به این صورت که آن کسانی که آن ضابطه را رعایت نمی‌کنند، برای آن‌ها در این قانون جرم انگاری شده است. به این معنا که اگر فلان بانک یا موسسه مالی یا فلان موسسه اجتماعی یا موسسه آموزشی اگر می‌خواهد چه ایرانی و یا چه خارجی، اول بایستی ثبت نام کنند و سایر مراحل موصب شورای فضای مجازی را طی کند.
  • در طرف مقابل هم آن مجموعه باید متعهد شود که اطلاعات کاربران ایرانی را از کشور خارج نکند و در ایران بماند. ضمن اینکه بایستی در ایران هم دفتری داشته باشد. در این زمینه هم تفاوتی بین مجموعه‌های ایرانی و خارجی نیست و نمی‌توان گفت این طرح مخصوص اینستاگرام و توییتر است.
  • این طرح فعلا در مرحله جمع‌بندی در کمیسیون است و برای رسیدگی در نوبت صحن قرار گرفته است و ممکن است در مسیر تصویب برای آن اتفاقاتی رخ دهد و ۳۲ ماده آن حتی کم و زیاد هم بشود. اما این را باید بگویم که خیلی از عزیزانی که درباره این طرح برایشان ابهام ایجاد شده بود و نظر داده بودند صرفا طرح اولیه ما را دیده بودند.
  • آن چیزی که امروز جمع‌بندی و آماده شده است با آن طرح اولیه متفاوت است. البته طرح نهایی و جمع‌بندی شده هم یک هفته‌ای هست که از طریق رسانه‌های مختلف منتشر شده است.
  • من به عنوان سخنگوی کمیسیون فرهنگی به صراحت اعلام می‌کنم که در این طرح بنای ما بر گرفتن و بستن و فیلتر کردن نیست. در تمام دنیا قوانین متعددی برای فعالیت در فضای مجازی وجود دارد اما نمی‌دانم چرا در ایران در مقابل ساماندهی این فضا چنین جوی به راه می‌افتد.
  • ما می‌خواهیم یک محیط امن، با کیفیت و البته سهل الوصول برای مخاطبان ایجاد کنیم، که کاربر و هر ایرانی در سراسر کشور بخواهد در آن فضا فعالیت داشته باشد، به راحتی بتواند دسترسی داشته باشد و با خیال راحت و همراه با آرامش به فعالیت اقتصادی و آموزشی و سایر فعالیت‌های خود بپردازد.
  • در طرح ما تمرکز روی اینترنت ملی نیست و اصلا به این موضوع ورود نکرده‌ایم و با این طرح قصد داریم به ساماندهی فضای موجود بپردازیم. باید به صراحت اعلام کنم که نسبت به این موضوع با قوت و قدرت ایستاده‌ایم.
  • همه خانواده‌ها و عزیزانی که در فضای مجازی فعالیت سالمی دارند مطمئن باشند که هیچ گونه محدودیتی برای آن‌ها در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعیشان بوجود نخواهد آمد و اصلا جای نگرانی نیست. اصل بر حمایت از کالای ایرانی و تولید ایرانی است و محیط سالم است. البته هشدار می‌دهم به آن‌هایی که در فضای مجازی دنبال فعالیت‌های ناسالم هستند، این دسته از افراد حتما نگران باشند و بدانند که ما در این موضوع به جد ایستاده‌ایم.

/ایلنا/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول