سناریوهای حکمرانی فضای مجازی در هندوستان چیست؟

مجازیستکشور هندوستان از کشورهای پیشرو در تجارت الکترونیک به شمار می رود. در این گزارش به توضیح شیوه حکمرانی هندوستان در فضای مجازی می پردازیم.

«پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ یکی از کشورهای پیشرو در اقتصاد فضای مجازی هندوستان است. سرویس اینترنت برای اولین بار در تاریخ ۱۵ اوت ۱۹۹۵ توسط شرکت دولتی خدمات ارتباطی (VSNL) در کشور هند راه اندازی شد.
در سال ۲۰۱۸ کاربران اینترنت ۴۱ درصد از کل جمعیت کشور را شامل می شد و این کشور ۵۱ درصد رشد در تجارت الکترونیک را تجربه کرد. اقتصاد دیجیتال در سال ۲۰۱۸، هشت درصد از حجم تولید ناخالص داخلی اسمی این کشور به میزان ۲۰۰ میلیارد دلار را شامل شده است.
نهاد مسئول حکمرانی فضای مجازی در هند
نهاد اصلی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در هند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود. در این سال، این وزارتخانه به دو وزارتخانه مجزا تفکیک شد: وزارت الکترونیک و فناوری اطلاعات و وزارت ارتباطات. تعیین سیاست ها در حوزه فناوری اطلاعات، الکترونیک، اینترنت، مباحث مربوط به دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک و امنیت فضای مجازی به عهده وزارت الکترونیک و فناوری اطلاعات است. توسعه زیرساخت ها، مجوزدهی به فراهم کنندگان خدمات اینترنت و تلفن همراه و همچنین مدیریت طیف فرکانسی توسط وزارت ارتباطات انجام می شود.
اهداف و ماموریت های حکمرانی فضای مجازی هندوستان
طبق آخرین نسخه سند ملی ارتباطات دیجیتال اهداف و ماموریت های مختلفی برای حکمرانی فضای مجازی در هند تعریف شده است که از جمله می توان به این موارد اشاره کرد:
ایجاد زیرساخت ارتباطات دیجیتال پهن باند به عنوان ابزاری برای توسعه اجتماعی اقتصادی
توانمند سازی فناوری ها و خدمات نسل جدید از طریق سرمایه گذاری، نوآوری و حقوق مالکیت فکری برای بهره گرفتن از فناوری های دیجیتال مثل اینترنت نسل پنجم، هوش مصنوعی، کلان داده و…
تضمین مالکیت سرزمینی، ایمنی و امنیت ارتباطات دیجیتال با هدف حفظ منافع شهروندان و حفاظت از مالکیت سرزمینی کشور
ایجاد ۴ میلیون شغل جدید در حوزه ارتباطات دیجیتال
تقویت مشارکت هند در زنجیره های ارزش جهانی
هند مخالف سرسخت ارزهای دیجیتال
هند در زمینه ارزهای دیجیتال جزو مخالفان سرسخت است. دولت فدرال هند لایحه جدیدی را با موضوع ممنوعیت ارزهای دیجیتال در دستور کار خود قرار داده که این لایحه برای تصویب نهایی باید تسلیم پارلمان هند شود. هند در نظر دارد قانونی را اجرا کند در آن ممنوعیت معاملات ارزهای دیجیتال نسبت به قانون بانک مرکزی این کشور در سال ۲۰۱۸ با سخت گیری بیشتری مواجه خواهد شد. طبق این پیش نویس، هر کس که معامله ای مرتبط با ارزهای دیجیتال انجام دهد تا ۲۵۰ روپیه جریمه یا محکوم به ۱۰ سال حبس می شود.
نظارت و فیلترینگ در فضای مجازی
پس از حملات تروریستی سال ۲۰۰۸ در بمبئی، موضوع امنیت برای دولت هند اهمیت بسیاری پیدا کرده است. به همین دلیل، فیلترینگ وب سایت ها و محتواهای افراط گرایانه و جدایی طلبانه شدت یافته است. همچنین سایت های ناقض حق تالیف و محتواهای پورنو گرافی به طور کامل فیلتر می شود.
هند سعی دارد از طریق سازمان ملل از رویکرد چند جانبه گرایی در حکمرانی اینترنت حمایت کند؛ اما اقدامی برای ایجاد اینترنت ملی انجام نداده است. هند یکی از اعضای IGF است و نشست سوم این مجمع در سال ۲۰۰۸ در حیدرآباد برگزار شده است.
سناریوهای حکمرانی فضای مجازی هند
سناریوهای حکمرانی فضای مجازی کشور هند را می توان در موارد زیر دانست:
تأکید بر استقلال نهاد تنظیم گر از دولت
توجه به موضوع تعارض منافع در خصوص اعضای نهاد تنظیم گر
رویکرد اقتصادی و تلاش برای ایجاد شغل و افزایش نقش فناوری ارتباطات در تولید ناخالص داخلی
طراحی پلتفرم دولت الکترونیک
توجه به امنیت فضای مجازی و حفظ حاکمیت سرزمینی دیجیتال
حوزه های فیلترینگ و تعقیب قضایی: محتواهای جدایی طلبانه، سایت های منتسب به افراط گرایان، پورنوگرافی، سایت های ناقض حق تألیف
حضور فعال در IGF (مجمع جهانی اینترنت)
/تسنیم/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جایزه همراه اول